Ionuț Pucheanu: ”Orașul are nevoie de copaci noi și din acest motiv se plantează mai mult decât se taie”

0
1408

Furtuna de seara trecută și ploaia abundentă cu grindină, care au făcut ravagii în mai multe cartiere, au generat noi discuții cu privire la copacii din oraș, mulți dintre ei îmbătrâniți, pe care municipalitatea gălățeană îi înlocuiește treptat datorită unei campanii masive de întinerire a arborilor și de regenerare a spațiilor verzi.

Numai anul acesta, potrivit primarului Ionuț Pucheanu, autoritățile au plantat 896 de copaci, iar în toamnă campania de plantări va continua în condițiile în care nu mai puțin de 70% dintre teii din Galați sunt bătrâni și trebuie înlocuiți.

”La fiecare furtună apare problema copacilor din oraș. Este evident că foarte mulți arbori sunt bătrâni și trebuie înlocuiți. Un studiu independent ne arată că arborii din orașe trăiesc cu 40-50 la sută mai puțin decât cei care cresc în spații deschise sau în păduri, 70% dintre teii din Galați fiind afectați.

Orașul are nevoie de copaci noi și din acest motiv se plantează mai mult decât se taie. Doar anul acesta am plantat 896 de arbori și au fost tăiați 726, cei mai mulți uscați, putrezi sau care puneau în pericol oameni și bunuri. Iar în toamnă vom continua plantările.

Acționăm în permanență pentru eliminarea copacilor care pot crea probleme și am cerut sprijin inclusiv unor firme private specializate pentru că avem de la gălățeni peste 1.600 de solicitări de tăieri de arbori care sunt analizate punctual și vor fi rezolvate”, anunță edilul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.