Ionuț Pucheanu: Închiderea sistemului centralizat i-a supărat pe cei abonați la banul public. Acum se autodeconspiră!

0
418

Surprinzător, pare că a deranjat pe fantastic de mulți faptul că s-a închis robinetul (…) Cele 10-12 milioane de euro (banii pe care ajunsese municipalitatea să îi plătească, anual, pentru sistemul de termoficare vechi, ineficient și păgubos n.r.) nu se mai duc într-o gaură neagră, ci se duc în lucrările din municipiul Galați.

 Vedeți acum cine este supărat? Oamenii care erau abonați la banul public! Aceia erau oamenii care se bucurau să mai facă o rectificare, să mai accepte încă o pierdere și încă o pierdere… la nesfârșit. Acești oameni, prin poziția pe care o au acum, le arată de fapt cetățenilor cine au fost cei care au patronat, au supt din acești bani care se scurgeau pe apa sâmbetei”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, la postul de televiziune Reperul TV.

Edilul a făcut aceste declarații în contextul în care fostul primar Marius Stan, acum aspirant la un nou mandat, a criticat decizia municipalității de a închide vechiul sistem centralizat de termoficare. Un sistem ineficient, păgubos pentru cetățeni, pentru bugetul local și mare generator de pierderi, pe care inclusiv Marius Stan, în perioada în care a fost primar, l-a alimentat cu fonduri publice impresionante, contractând, la un moment dat, inclusiv un împrumut pentru a reporni vechiul sistem!

În ciuda faptului că cetățenii stăteau în frig, de multe ori, din cauza deselor avarii sau a apei livrate la temperaturi care abia le dezmorțeau caloriferele. În ciuda faptului că unii dintre gălățeni plăteau sute de lei lunar pentru căldură, deși nici nu beneficiau de ea din cauza calității serviciului. În ciuda faptului că municipalitatea era obligată de Electrocentrale să cumpere o cantitate de agent termic dublă sau chiar triplă față de nevoile reale ale gălățenilor. În ciuda faptului că dezastrul financiar era tot mai mare, iar numărul consumatorilor devenea tot mai redus, de la an la an!

Sumele creșteau cu aproximativ un milion de euro, un milion și ceva de euro în fiecare an. Gaura se adâncea. Cel mai probabil, la momentul acesta, am fi vorbit de o gaură permanentă în bugetul local între 16 milioane de euro și 18 milioane de euro. Acești bani reprezintă bugetul Galațiului de investiții pe doi ani!

Noi ar fi trebuit să stăm să ne uităm unii la alții, să nu facem nimic și doar să pompăm bani într-o țeavă. Uite că acum, după patru ani, apar, fără să își dea seama, cei care au luat în brațe acest subiect, că de fapt și de drept se autodeconspiră. Este ca un autodenunț, din punctul meu de vedere.

Nu ai cum să spui că închiderea unei găuri de 12 milioane de euro nu a fost o decizie bună. Ce ai fi făcut tu, în afară de faptul că te-ai fi uitat, în continuare, cum în țeava aia spartă curg bani pe apa sâmbetei? Așa a fost Galațiul administrat înainte, uitându-te cum se scurg banii”, a subliniat primarul Ionuț Pucheanu.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − 11 =