Ionuț Pucheanu: ”Guvernul și-a dovedit încă o dată incompetența, punând în pericol derularea unor proiecte ample cu fonduri europene”

0
995

Guvernanții pun în pericol mai multe investiții importante ale Galațiului. Municipalitatea trebuie să încaseze 9.863.364,03 lei de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru derularea unor investiții importante cu fonduri europene, dar sunt deja întârzieri de o lună la plăți.

Guvernul și-a dovedit încă o dată incompetența, punând în pericol derularea unor proiecte ample cu fonduri europene. Sunt întârzieri serioase la cererile de rambursare pe trei astfel de proiecte, derulate prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care ar fi trebuit să onoreze cereri de rambursare de 10 milioane de lei. În această situație, Primăria municipiului Galați este pusă în dificultate în relația cu constructorii. Și, mai mult decât atât, suntem obligați să amânăm alte proiecte necesare orașului din cauza incapacității guvernanților”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Este vorba despre două cereri de rambursare în valoare de 6.775.955,97 lei, respectiv 2.896.375,17 lei, în proiectul Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, o cerere în valoare de 187.188 lei în proiectul Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială „M. Sadoveanu” nr. 11 și o cerere în valoare de 3.844,89 lei în proiectul Reabilitarea, extinderea si dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

Municipalitatea a depus eforturi importante în combaterea efectelor pandemiei,  redirecționând fonduri către măsurile de limitare a infectărilor, iar aceste întârzieri de plăți în proiectele finanțate din fonduri europene îngreunează și mai mult activitatea.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 5 =