Ionuț Pucheanu: ”Orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori”

0
229
Astăzi se împlinesc trei ani de la alegerile locale din 27 septembrie 2020. La acea dată, Ionuț Pucheanu a fost reales primar al Municipiului Galați, pentru al doilea mandat, cu peste 59% din voturile valabil exprimate.
”Din prima zi, mi-am dorit să găsesc soluții pentru toate problemele gălățenilor și sunt conștient că mai este de muncă.
Educația, sănătatea, transportul, străzile, cartierele și spațiile de relaxare se numără printre priorități, iar orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori”, spune Ionuț Pucheanu.
Iată pe scurt câteva repere din actualul mandat:
Fonduri europene. Avem 162 de proiecte cu finanțare europeană în valoare de 1,7 miliarde de lei. Proiectele sunt în diferite stadii: 124 sunt în implementare, 26 finalizate, 3 aprobate, iar 9, în evaluare.
Educație. Record de investiții în educație: 56 milioane de euro pentru 42 de grădinițe, școli și licee; prin PNRR toate unitățile de învățământ vor avea dotări de circa 16,8 milioane de euro.
Sănătate. Spitalul pentru Copii are un centru nou pentru primirea urgențelor, iar în construcție este un nou ambulatoriu. Și Spitalul de Psihiatrie are un nou ambulatoriu, iar la Maternitatea „Buna Vestire” realizăm un ambulatoriu modern.
Străzi moderne. Axa care cuprinde străzile Siderurgiștilor, 1 Decembrie 1918, H. Coandă, T. Vuia și G. Coșbuc a fost adusă la noi standarde.
Cartiere în schimbare. Noi locuri de parcare, carosabil și trotuare refăcute, locuri de joacă – proiectul continuă.
Spații de relaxare. Parcul Carol, Parcul de aventură, Plaja Dunărea, Zona dintre Potcoava de Aur și Trei Star, iar în scurt timp vom avea și Aleea de la P-uri.
Transport. Avem în circulație primele 8 tramvaie noi după 40 de ani, dar și primele 20 de autobuze hibrid. Urmează 62 de noi mijloace de transport prin PNRR (autobuze electrice, tramvaie și microbuze).
Cultură și patrimoniu. Avem Casa Artelor; urmează situl arheologic Tirighina-Barboși.
Galați Eco: mii de arbori plantați, spații verzi amenajate, 46 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de stații, iluminat public economic cu lămpi LED, clădiri eficiente energetic, plus noi mijloace de transport nepoluante.
Sport. Vom renova energetic, cu fonduri obținute prin PNRR, Sala Sporturilor Dunărea, iar an de an oferim finanțare pentru cluburile sportive care fac performanță în numele orașului.
Noi rețele de apă și canalizare.
Oraș atractiv pentru investitori (Zona Liberă, Parcul Industrial, urmând să fie ridicată și o fabrică de baterii pentru mașinile electrice).
Evenimente. Zilele Municipiului Galați, Trenul Regal la Galați, Gala Excelenței în Educație, Street Food Festival, Danube Rock Sounds etc.
Noi proiecte pentru Faleza Dunării, Valea Țiglinei, Parcul de la turnul TV, Strada Domnească, creșe, parcări, locuri de joacă și multe alte obiective.
”Sunt doar unele dintre obiectivele îndeplinite și noile proiecte. Continuăm!”, a precizat Ionuț Pucheanu, primarul Municipiului Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.