Ionuț Pucheanu: Devenim unul dintre orașele cu cele mai frumoase școli

0
390
Liceul Sportiv, una dintre cele mai vechi unități de învățământ din Galați, este în plin proces de modernizare, cu fonduri europene câștigate de Primărie. Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, a publicat o serie de fotografii care arată stadiul lucrărilor la liceu, unde este prevăzută atât reabilitarea clădirii în care elevii participă la cursuri, cât și a sălii de sport și căminului. „Devenim unul dintre orașele cu cele mai frumoase școli. La acest liceu cu tradiție în orașul nostru am prevăzut reabilitarea clădirii, a sălii de sport și a căminului. Lucrările sunt în plină desfășurare, valoarea proiectului cu fonduri europene fiind de peste 15 milioane de lei”, anunță edilul.
Amintim că administrația condusă de Ionuț Pucheanu înregistrează un record de investiții, aflate în diferite stadii, pentru modernizarea grădinițelor, școlilor și liceelor din oraș. Este vorba despre proiecte de 56 milioane de euro pentru 42 de unități de învățământ.

La Galați, educația este o prioritate. Avem datoria să oferim noii generații cele mai bune condiții pentru învățare, iar copiii să aibă acces la toate resursele necesare pentru o formare cât mai bună pentru viitor. Am inițiat un număr record de proiecte pentru modernizarea școlilor, grădinițelor și liceelor din oraș. O parte dintre aceste proiecte sunt deja încheiate, iar altele sunt în plină desfășurare. Continuăm!”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Până acum, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, au fost modernizate 17 grădinițe, școli și licee. Totodată, proiecte în implementare sunt pentru alte 25 de unități de învățământ.

În ceea ce privește creșele, au fost modernizate deja cele două existente. În plus, există proiecte în diferite stadii pentru construcția a cinci creșe noi.

Mai mult, Primăria municipiului Galați are în plan derularea de investiții pentru alte 15 grădinițe, școli și licee. Investițiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro.

Totodată a fost semnat un important contract de finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro. Este vorba despre mobilier școlar, table interactive, sisteme de sunet, echipamente IT (calculatoare, imprimante, routere). În plus, laboratoarele de informatică vor fi dotate cu calculatoare de ultimă generație, laboratoarele de științe vor avea mobilier adecvat și echipamente specifice, la fel și sălile de sport și școlile tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.