Ionuţ Pucheanu, despre lista datornicilor pe site-ul Primăriei: „Măcar cu ruşinea să facem mai mult”

0
9543

Cred că românul ştie de ruşine şi de bătaie, din păcate. Cu bătaie nu avem cum, prin urmare măcar cu ruşinea să facem mai mult”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în contextul în care autorităţile intenţionează să facă publice, pe site-ul Primăriei, numele celor care înregistrează datorii la plata taxelor şi impozitelor locale. Edilul-şef este de părere că „lista ruşinii” i-ar responsabiliza pe mulţi dintre gălăţeni.

În permanenţă, cetăţenii arată cu degetul şi toată lumea se erijează în extraordinar de bun plătitor de taxe. Cred că este de interes public cine, cât şi în ce fel îşi achită dările către municipalitate. La urma urmei, din banii pe care îi strângem de la cetăţeni facem, în mare parte, toate investiţiile de pe raza municipiului Galaţi, dacă proiectele respective nu sunt finanţate pe PNDL sau pe fonduri europene. Prin urmare, mi se pare un demers de transparenţă totală, pentru că, aşa cum aţi văzut, este posibil să se regăsească şi nume „celebre” pe astfel de liste. Cred că ţine de bunul simţ şi de moralitatea fiecăruia, mai ales ale celor care ocupă funcţii mai mult sau mai puţin importante… Măcar atât să facă pentru ceilalţi cetăţeni, dacă nu să facă mai mult”, a afirmat primarul.

Reamintim că Primăria a lansat în dezbatere publică proiectul unei hotărâri a Consiliului Local în baza căreia vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei numele persoanelor fizice şi juridice care au datorii la plata impozitelor şi taxelor locale. Dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind ”Stabilirea plafonului aferent obligaţiilor fiscale restante ale contribuabililor bugetului local al municipiului Galaţi în vederea publicării listei restanţierilor pe pagina de internet a municipiului” se referă la stabilirea nivelului minim al datoriilor de la care vor fi publicate numele datornicilor la bugetul local, în proiectul de hotărâre fiind propuse două niveluri, de 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de 5.000 lei pentru persoanele juridice. Proiectul se află în dezbatere publică până pe data de 29 ianuarie.

Primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că, cel mai probabil, proiectul va fi supus votului aleşilor locali în şedinţa de la finele lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.