Ionuț Pucheanu: Avansează lucrările la situl arheologic Tirighina-Barboși, viitor obiectiv turistic veritabil

0
642
Situl arheologic Tirighina-Barboși, pe care municipalitatea îl pune în valoare cu fonduri europene, este în plin proces de transformare în adevărat obiectiv turistic. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, anunță că lucrările avansează la situl Tirighina-Barboși, acolo unde va fi amenajat și un muzeu.
Punem în valoare situl arheologic Tirighina-Barboși care va deveni un obiectiv turistic veritabil, ținând cont că vom avea aici și un muzeu de sit.
S-au amplasat deja piloți forați și se fac plantări pentru stabilizarea taluzului. Sunt în desfășurare lucrările de conservare și restaurare a vestigiilor arheologice și lucrările la muzeul ce va avea și un punct de informare.
Se are în vedere realizarea unui drum de acces, amenajarea de alei pietonale și trasee de fortificații, realizarea unui sistem de iluminat exterior arhitectural și peisagistic.
Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de peste 22 de milioane de lei, din care circa jumătate contribuție de la bugetul local”, explică edilul.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − three =