Ionuţ Pucheanu: Atragerea de fonduri europene este o prioritate pentru mine

0
1787

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat că banii europeni reprezintă una dintre priorităţile sale în condiţiile în care îşi doreşte ca multe dintre proiectele de dezvoltare pe care le-a pregătit pentru oraş să fie finanţate din fonduri europene.

„Atragerea de bani din fonduri europene pentru proiectele ce ţin de comunitatea noastră este o prioritate atât pentru mine, cât şi pentru echipa pe care o conduc. Orice finanţare externă, care poate completa fondurile pe care le avem disponibile prin bugetul local, înseamnă mai multe proiecte de dezvoltare pe care le putem realiza în oraşul nostru”, a afirmat edilul-şef.

Ionuţ Pucheanu a făcut aceste declaraţii în contextul în care municipiul Galaţi este singurul oraş din sud-estul ţării care a depus documentele strategice necesare obţinerii de fonduri europene pentru proiectele ce pot primi finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 4. Este vorba despre Strategia de Dezvoltare a Municipiului Galaţi 2016 – 2025 (aprobată prin HCL nr. 386/27.07.2017) şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (aprobat prin HCL nr. 336/27.08.2015).

Pot fi alocate fonduri europene pentru revitalizarea zonelor urbane, acţiuni integrate pentru comunităţile marginalizate, infrastructura de educaţie (creşe, grădiniţe, licee, şcoli profesionale), dar şi măsuri ce pot fi implementate pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon”, a precizat primarul Galaţiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.