Invitaţie la unitate şi solidaritate de 1 Decembrie

0
1385

Pentru al cincilea an consecutiv, pe 1 Decembrie, de la ora 8.00, din Galaţi vor lua startul mai mulţi alergători amatori dar şi profesionişti care vor parcurge drumul până la Vama Giurgiuleşti. Ajunşi acolo, alergătorii se vor prinde în tradiţionala horă, arborând drapelul României, iar alături de ei îi vor invita şi pe cetăţenii din Republica Moldova, prezenţi acolo şi dornici să facă acelaşi lucru. Gălăţenii se vor întoarce apoi, tot în alergare, în Galaţi, urmând să parcurgă, în total, peste 40 de km.

Pe o distanţă mai mare vor alerga şi mai mulţi lucrători MApN şi MAI  din Galaţi, Brăila şi Constanţa (militari, poliţişti, poliţişti de frontieră, lucrători din cadrul Penitenciarului Galaţi etc), startul urmând să fie dat la ora 6.00, din Poligonul Smârdan, aceştia urmând să alerge, pe digul Galaţi-Brăila, până la sediul Primăriei oraşului vecin (piaţa Independenţei), unde sunt aşteptaţi în jurul orei 10.00.  Cursa se desfăşoară sub genericul “Niciun camarad nu este lăsat în urmă” are și o latură umanitară, fondurile colectare urmând să fie donate caporalului Marcel Roșu (Batalionul 300 Mecanizată S. Andrei) care are nevoie de un tratament costisitor pentru a putea merge din nou şi pompierului brăilean Viorel Dima, diagnosticat recent cu o boală foarte rară.

Cursa a fost inițiată de căpitan Nicoleta Burlacu – Flotila Fluvială Brăila și caporal Laurențiu Cobzaru – U.M. 02468 Smârdan. Gălăţeanul Laurenţiu Cobzaru este cunoscut pentru participarea la curse caritabile, donându-şi mereu premiile obţinute, persoanelor care au nevoie de ajutor, fie că este vorba despre copii cu autism, cadre militare sau copiii acestora, cu probleme de sănătate, aşa cum s-a întâmplat şi la cursa Galaţi-Bucureşti, pe care a efectuat-o în luna octombrie, de Ziua Armatei, când a alergat pentru a încuraja colecta de bani destinaţi tratamenului a doi copii bolnăviori, un băieţel şi o fetiţă ai unor camarazi de arme. De altfel, detalii despre cele două cauze caritabile pentru care are loc cursa “Niciun camarad nu este lăsat în urmă”  pot fi găsite pe pagina de facebook a lui Laurenţiu Cobzaru, unde sunt postate şi alte cauze umanitare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.