Invitaţie la un maraton cultural – 30 de zile de teatru cu 30 de trupe de actori din ţară

0
1441

Gălăţenii iubitori de teatru au ocazia, pentru următoarea lună, să se delecteze cu tot ce poate fi mai reuşit în materie de spectacol de comedie, în cadrul Galei Naţionale de Comedie, un eveniment jubiliar care se deschide joi, 4 octombrie, de la ora 18.00, la Teatrul Dramatic Fani Tardini din Galaţi. Este vorba despre deschiderea oficială a Festivalului Naţional de Comedie, ediţia a XXX-a, ediţie jubiliară care, cu ocazia anului Centenar, se va desfăşura timp de o lună la Galaţi, perioadă în care publicul va avea parte de un adevărat maraton cultural, cu 30 de spectacole susţinute de tot atâtea teatre din ţară şi din Republica Moldova, festivalul mai cuprinzând şi alte acţiuni – ateliere de teatru, simpozioane,  lansări de carte etc. Multe din spectacolele programate sunt deja sold-out, însă bilete mai pot fi cumpărate fie online, de pe site-ul Teatrului Dramatic Fani Tardini (http://bilete.fanitardini.ro/alege-spectacol), fie de la casa de bilete, preţul acestora variind între 20 şi 50 de lei.

În afară de trupele de teatru care vor veni la Galaţi, organizatorii evenimentului spun că vor oferi publicului spectacole cu adevărat deosebite datorită noii instalaţii de ecleraj (acustică şi lumini), o achiziţie în valoare de aproximativ un milion de lei, bani publici alocaţi de către Primăria municipiului Galaţi. De altfel, organizarea festivalului naţional de teatru din acest an nu ar fi fost posibilă fără alocarea, de la bugetul local, a unei sume consistente – maximul cât prevede legea, adică 650.000 de lei fiind la dispoziţia organizatorilor (suma maximă nu înseamnă că atât se va cheltui, calculele urmând să fie făcute la încheierea festivalului).

“Sărbătorim Centenarul dar şi o cifră rotundă a acestui festival care a ajuns la a 30-a ediţie, aşa că Galaţiul are parte de un maraton cultural ce va avea loc aici la Teatrul Dramatic –  30 de zile de piese de teatru dintre cele mai bune, sunt convins că vor fi foarte bune. Felicit organizatorii, ştiu că nu a fost uşor să aduni 30 de teatre, de trupe care să vină să joace la Galaţi, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului municipalitatea s-a implicat atât cât a putut din punct de vedere financiar. În final, îi invit pe gălăţeni la teatru, să fie cât mai mulţi şi înţeleg că deja sunt spectacole cu sold-out, sper să avem un festival frumos”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =