Invitație la teatru pentru cei mari și cei mici

0
881

În zilele următoare, „Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul să urmărească interviuri cu trei dintre actorii tineri ai trupei și să vizioneze un spectacol ce a avut premiera în urmă cu aproape 27 de ani.

Vineri, 24 aprilie 2020, la ora 19:00, Teatrul va difuza pe YouTube și pe Facebook un interviu cu actorul Ciprian Brașoveanu. Dintre rolurile sale menționăm: Dascălul Ieni în „Salba Dracului” (după Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Dabija, 2019), Tom în „Fat pig” (de Neil LaBute, regia: Laura Moldovan, 2016), Fredrik în „Pelicanul” (de August Strindberg, regia Cătălin Vasiliu, 2016) sau Luca în „Domnișoara Nastasia” (de George Mihail Zamfirescu, regia: Radu Nichifor, 2016). În 2020, Ciprian a jucat pentru a doua oară într-un spectacol dedicat nu doar adulților, ci și copiilor, având rolul Fratelui Mare în „Pasărea măiastră”, de Petre Ispirescu, regia: Ștefan Lupu, o producție a Teatrului de Păpuși „Gulliver” Galați.

Sâmbătă, 25 aprilie 2020, tot la ora 19:00, Dramaticul va difuza pe YouTube și pe Facebook un interviu cu actrița Elena Anghel. Dintre rolurile sale amintim: Mama lui Ștefan în spectacolul „MaMe” (creație colectivă, regia: Cristian Ban, 2020), Zoița Kiulafoglu în „Salba Dracului” (după Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Dabija, 2019), Afina în „Monstrul nisipurilor” (de Csaba Szekely, regia: Andi Gherghe, 2018) sau Celestina del Sol în „Tectonica norilor” (de Jose Rivera, regia: Adi Iclenzan, 2018). Pe Elena am admirat-o și în spectacolul „Pasărea Măiastră” al Teatrului „Gulliver”, ea fiind grațioasa Pasăre Măiastră.

Duminică, 26 aprilie 2020, la ora 19:00, publicul va putea urmări pe YouTube și pe Facebook un interviu cu actorul Ștefan Forir. Dintre rolurile sale pe scena Dramaticului menționăm: Ștefan în spectacolul „MaMe” (creație colectivă, regia: Cristian Ban, 2020), Baronul Forir Von Gartenberg în „Salba Dracului” (după Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Dabija, 2019), Verde în „Monstrul nisipurilor” (de Csaba Szekely, regia: Andi Gherghe, 2018) sau Vulpașin în Domnișoara Nastasia” (de George Mihail Zamfirescu, regia: Radu Nichifor, 2016).

Luni, 27 aprilie 2020, de la ora 19:00, iubitorii de teatru vor putea viziona pe YouTube spectacoluL „AH, CE GROZAV SĂ FACI AMOR PE PLOAIE!”, de Radu Iftimovici, regia: Dan Alecsandrescu. Premiera spectacolului a avut loc pe 16 octombrie 1993. În distribuție: Liliana Lupan și Vlad Vasiliu. Spectacolul va putea fi vizionat timp de o săptămână, gratuit.

Abonați-vă la canalul nostru de pe YouTube și dați Like paginii noastre de pe Facebook ca să nu ratați spectacolele, interviurile și celelalte activități online ale Teatrului Dramatic „Fani Tardini”!”, transmite instituția de cultură.

Și teatrul de Păpuși Gulliver anunță programul online. „Având în vedere prelungirea prevederilor legate de măsurile de protecție și siguranță impuse de autorități, Teatrul “Gulliver” continuă desfășurarea activității în mediul virtual și în această perioadă.

Astfel, echipa Teatrului “Gulliver” a pregătit și pentru această săptămână o serie de povești, activități de creație și spectacole online, care sunt disponibile pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/TeatrulGulliver/. Cei care doresc să se bucure de surprizele de la GULLIVER, sunt așteptați alături de personajele preferate:

  • Luni – ora 20:00 – Căsuța cu povești
  • Marți – ora 20:00 – Căsuța cu povești
  • Miercuri – ora 20:00 – Căsuța cu povești
  • Joi – ora 20:00 – Căsuța cu povești
  • Vineri – ora 18:00 – spectacolul De mână cu tine”
  • Sâmbătă – ora 10:30 – Atelierul de Creație cu Ramona
  • Duminică – ora 10:30 – spectacolul Cei Trei Purceluși”

Teatrul  “Gulliver” își propune să rămână alături de spectatorii săi și în această perioadă, continuând să aducă aproape de publicul drag povești și experiențe artistice și creative care să compenseze – pe cât posibil – lipsa experienței inegalabile din sala de spectacole”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.