Invitație la spectacole de teatru și muzică, în aer liber

0
685

Din dorința de a se reîntâlni cu publicul căruia i-a dus lipsa în ultimele trei luni, tearele gălățene (Dramaticul, “Gulliver” și Teatrul Muzical) au decis să-și reaia activitatea, în aer liber. Așa că Teatrul Dramatic a amenajat o scenă în aer liber, în curtea interioară a Teatrului Dramatic, iar ideea reluării spectacolelor a fost primită cu entuziasm de public, dovadă că cele două reprezentanții programate pentru wcest weekend sunt déjà “sold out”.  Astfel, “sâmbătă, 13 iunie 2020, la ora 21:00, la scena în aer liber din Curtea Interioară a Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galați este programat spectacolul Râd nervos, după Christoper Durang, cu Nicholas Cațianis și Ștefan Forir. Acest spectacol i-a adus lui Cațianis Premiul pentru cel mai bun actor la Gala HOP, Gala Tânărului Actor – Costinești, 2015. Durata reprezentației este de 45 de minute. Duminică, 14 iunie 2020, la ora 21:00, este programat spectacolul Buzunarul cu pâine, de Matei Vișniec, regia: Vlad Ajder. În distribuție, actorii Răzvan Clopoțel și Ștefan Forir. Spectacolul a avut premiera în Stagiunea 2014-2015 și a obţinut Premiul Godot la Festivalul „Hyperion iese la Godot” desfășurat în 2015 la Bucureşti. Durata reprezentației este de 45 de minute”, transmite Teatrul Dramatic care adaugă că “luni, 15 iunie 2020, de la ora 19:00, iubitorii de teatru vor putea viziona pe YouTube spectacolul Jacques și stăpânul său, de Milan Kundera, regia: Adrian Lupu. Premiera spectacolului a avut loc pe 6 martie 1993. În distribuție: Mihai Mihail, Eugen Popescu Cosmin, Liliana Lupan, Vlad Vasiliu, Cătălin Tudor Manea, Aurelian Georgescu, Lucia Buțurcă, Svetlana Friptu, Veronica Păpușă, Vasile Dănilă, Toli Cercel, Marcel Bucur, Florel Popovici și Vasile Plesnicute. Spectacolul va putea fi vizionat timp de o săptămână, gratuit. Abonați-vă la canalul nostru de pe YouTube!”.

Și Teatrul Muzical “N. Leonard” își așteaptă spectatorii, în weekend-ul 13-14 iunie, la Grădina de vară „Leonard”, unde, de la ora 20:00, sunt programate  Muzică și haz la Grădina de vară „Leonard” (concert-spectacol de revistă) – sâmbătp  și Seri muzicale (concert cu arii din operete și canțonete) – duminică. “Accesul în Grădina „Leonard” pentru vizionarea acestui spectacol se va face cu respectarea normelor în vigoare privind distanțarea socială de 2 metri între scaune și purtarea măștilor pe tot parcursul reprezentației artistice”, transmit organizatorii.

Și Teatrul de Păpuși Gulliver   continuă susținerea spectacolelor în aer liber cu două reprezentații planificate în acest weekend, respectiv sâmbătă și duminică, de la ora 10:30. “Cei mici sunt așteptați la întâlnirea cu „Cei Trei Purceluși” și povestea lor jucăușă, cu peripeții amuzante. Într-o montare în care jocul marionetelor alternează cu cel al actorilor, după un scenariu inspirat din povestea lui Serghei Mihailov și adaptat scenic de regizorul Daniel Stanciu, protagoniștii trec prin multe peripeții, ajungând în cele din urmă să învingă răul. Decorurile imaginate de scenografa Daniela Drăgulescu și ilustrația muzicală Jou-Jou Dragan întregesc atmosfera de poveste. Spectacolele au loc în curtea interioară a Teatrului „Dramatic”, în cadrul unei scene special amenajată în acest sens și adaptată la condițiile impuse de legislația în vigoare. Astfel, tuturor celor prezenți le sunt asigurate măsurile de siguranță corespunzătoare.  Prețul biletelor pentru spectacol este de 12 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți iar biletele pot fi achiziționate online, accesând link-ul: http://bilete.teatrul-gulliver.ro/alege-spectacol sau de la sediul Teatrului, înainte de începerea spectacolului. Totodată, în completarea spectacolelor desfășurate în aer liber, Teatrul de Păpuși „Gulliver” continuă seria de activități, povești și surprize online, păstrând conținutul variat și diversificat din mediul virtual: povești cu noi personaje, numere de magie, ateliere de creație. În continuare, se lucrează în colaborare cu Școala de Film și Televiziune pentru realizarea de noi momente inedite, pentru a asigura copiilor și părinților o ofertă artistică variată și atractivă”, transmit organizatorii.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 2 =