Invitație la Procesiunea “Călători pe Cărările Sfinților”,

0
674

Credincioșii sunt așteptați, în această după amiază, să participe la Procesiunea “Călători pe Cărările Sfinților”, o tradiție în Arhiepiscopia Dunării de Jos care organizează o serie de manifestări culturale dedicate sărbătoririi Zilei Sf. Apostol Andrei, patronul spiritual al municipiului Galați. În acest an, în procesiune se va purta racla moaştelor Sfântului Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, adusă la Galați cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Procesiunea va porni, în această după amiază, de la ora 16.00, din dreptul sediului central al Universității Dunărea de Jos, alaiul urmând să parcurgă pe jos strada Domnească, până la Catedrala Arhiepiscopală. De aceea, traficul rutier  va fi închis, în intervalul orar 15.45-16.45, pe strada Domnească, de la intersecția cu strada Brăilei până la intersecția cu strada Episcop Melchisedec Ștefănescu.

Seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Sf. Apostol Andrei și organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cuprinde și alte activităţi pastoral-misionare, culturale, educative şi social-filantropice. De pildă, aseară, la Muzeul eparhial, în Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu“ s-a desfășurat un simpozion în cadrul căruia ierarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre viaţa patriarhului Nicodim Munteanu şi despre  moştenirea culturală de excepţie lăsată posterităţii de acest mare patriarh al Bisericii noastre. De asemenea, chiriarhul locului a inaugurat și camera din cadrul Muzeului eparhial în care patriarhul Nicodim a locuit timp de 7 ani  pe când era arhimandrit şi vicar al Eparhiei Dunării de Jos.

O altă activitate desfășurată în această perioadă a fost cea de donare de sânge, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, unde, marți, preoţii municipiului Galaţi, însoţiţi de 15 elevi seminarişti, tineri studenţi şi alţi credincioşi riguros selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge, au organizat o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor. Elevii Seminarului Teologic Orotodox ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi au dorit ca în această săptămână, în care îl sărbătoresc pe Apostolul românilor şi ocrotitorul spiritual al şcolii lor, să participe la acţiunea de donare de sânge pentru a aduce un sprijin real semenilor.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × one =