Invitaţie la marşul jandarmilor gălăţeni

0
852

Anul 2019 este cel de-al cincilea an consecutiv în care Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi organizează tradiţionalul (de acum) marş, în cadrul căruia participanţii pot contribui la rezolvarea unei cauze umanitare. De această dată, taxa de participare la marş (taxă în valoare de 10 lei) va fi direcţionată către bugetul pentru construcţia Centrului de Recuperare, Refacere şi Reabilitare de la Mănăstireea Dealu, centru destinat veteranilor din teatrele de operaţii. “Este rândul nostru să îi ajutăm pe eroi, pe veteranii teatrelor de operaţii! Au răspuns prezent la chemarea României lăsându-şi familia, prietenii şi alăturându-se celei de-a doua familii, camarazii din Armata României sau Ministerul Afacerilor Interne.

Au făcut posibil ca România să-şi poată îndeplini angajamentele asumate prin aderarea la NATO şi organismele internaţionale din care facem parte; cu demnitatea şi profund respect pentru valorile naţionale şi europene, au mers în cele mai periculoase locuri de pe mapamond, purtând cu mândrie Drapelul României.

Pe mulţi dintre ei îi regăsim în Galeria Eroilor neamului ca pildă de sacrificiu, onoare şi iubire de ţară sau răniţi, trăind în linişte, fără să ceară nimic, decât RESPECT. Sunt VETERANII TEATRELOR DE OPERAŢII din Angola, Bosnia, Kosovo, Irak, Afghanistan, Congo, Mali, Georgia etc. Sunt cei care astăzi scriu pagini de istorie pentru ceea ce se va vorbi mai târziu. Pentru tot ceea ce fac, pentru că ei, VETERANII TEATRELOR DE OPERAŢII, merită profundul nostru respect, să îi ajutăm să-şi ridice CENTRUL DE RECUPERARE REFACERE ŞI REABILITARE de la Mănăstirea Dealu.  Cei care doresc să ajute la ridicarea Centrului de Recuperare, Refacere şi Reabilitare sunt invitați să participe, vineri, 17 mai 2019, ora 08:30 la Marșul Jandarmeriei Gălățene”, transmit jandarmii gălăţeni.

Potrivit acestora, punctul de plecare în marşul de vineri  este Cazarma Jandarmeriei din str. Traian nr.451 (lângă Metro), unde accesul se face pe baza cărții de identitate. “Împreună vom parcurge un traseu de aproximativ 17 km până în Pădurea Gârboavele – finish line – Tabăra Direcției  Judeţene pentru Sport și Tineret Galați. Precizăm că deplasarea nu se face pe Drumul Național, traseul ales pentru marș fiind de-a lungul lacului Brateș, spre stația de apă Tulucești – urcare spre drumul național și prin câmp, până în Pădurea Gârboavele.  Recomandăm participanților să aibă încălțări adecvate zonei de deplasare – teren variat, cu denivelări iar pentru hidratare, o sticlă cu apă.  Nu recomandăm copiilor acest traseu! În Tabără, jandarmii vor pregăti o masă în stil cazon pentru toţi participanţii la acţiune. Întoarcerea din Pădurea Gârboavele este asigurată de unitatea noastră. Pe traseu vom fi însoțiți de către voluntari ai Urban Volunteer Search and Rescue, pentru asistență medicală de urgență. Taxa de participare este de minim 10 lei. Banii colectați vor fi direcționați către Centrului de Recuperare, Refacere şi Reabilitare. Vă așteptăm alături de noi la MARȘ! Acțiunea este sprijinită de CARREFOUR HIPERMARKET GALAȚI, DIRECȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU SPORT ȘI TINERET GALAȚI și URBAN VOLUNTEER SEARCH AND RESCUE”, mai transmit organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.