Invitaţie la expoziţia „Regina soldat“

0
1166

„Sala pașilor pierduți“ din cadrul Universității „Dunărea de Jos”  a găzduit marţi vernisajul expoziţiei temporare „Regina soldat“, eveniment organizat de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos în colaborare cu Asociația „România Culturală” şi universitatea gălăţeană.

În cadrul expoziției pot fi văzute imagini inedite cu Suverana României – Regina Maria în diferite momente unice din istoria ţării, un simbol al altruismului, răbdării, sacrificiului şi dragostei faţă de neam.

Colecţia de fotografii o înfăţişează pe Reginei Maria participând activ la organizarea spitalelor de campanie, la îngrijirea răniţilor de pe front, precum şi la alte acţiuni caritabile menite să ridice moralul soldaţilor români, să aline suferinţa celor răniţi, a orfanilor şi văduvelor în timpul Primului Război Mondial.

La manifestarea culturală a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, dar şi oameni de cultură, autorităţi locale, artişti, profesori, preoţi, precum şi numeroşi elevi şi studenţi gălăţeni.

Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat întâlnirea şi a transmis un cuvânt de aprecierea pentru aducerea la Galaţi o unei astfel de expoziţii ce se înscrie în seria manifestărilor ce marchează „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.