Investiții vitale! Marea centură a Galațiului și drumul expres, care ne va lega de Brăila, vor fi scoase la licitație anul acesta

0
1483

Prezent, astăzi, în județul Galați, unde a mers să vadă amplasamentul propus pentru construirea viitorului aeroport, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că anul acesta vor fi scoase la licitație contractele de proiectare și execuție pentru marea centură a Galațiului (traseu proiectat pe ruta Giurgiuleşti – Vânători/DN 26 – Combinatul Siderurgic – localitatea Traian/DN 25) și drumul expres Brăila – Galați, două investiții majore ce vor fi finanțate din fonduri europene. Potrivit ministrului, există şanse ca şi contractele să fie semnate până la finalul acestui an.

”Vom lansa procedurile de proiectare şi execuţie nu numai pentru centura ocolitoare a Galaţiului, ci şi pentru drumul expres Brăila – Galaţi în luna august. Sunt finanţate pe fonduri europene. Perioada de depunere a ofertelor va fi undeva la două luni de zile, după care trecem în regim de urgenţă la evaluare. Sper să nu fie nicio contestare. Până atunci vom ieşi şi cu ordonanţa pe achiziţii, rămânând ca în acest an să semnăm şi contractele. Tot ce îmi doresc este să vină un constructor serios care să îşi facă treaba”, a declarat ministrul Transporturilor.

Conform reprezentanţilor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care l-au însoțit pe ministru, centura ocolitoare a municipiului Galaţi ar urma să aibă o lungime de 33,6 km, 33 de poduri şi pasaje şi un tunel pe sub construcţia cu valoare arheologică „Valul lui Traian”. Centura ocolitoare a Galaţiului ar urma să facă legătura dintre DN 25 – viitorul aeroport al judeţului Galaţi – cu DN 26 şi DN 2B, în apropierea Vămii Giurgiuleşti, punct de trecere a graniţei cu Republica Moldova.

Europarlamentarul Dan Nica, președintele PSD Galați, a punctat că proiectul marii centuri ocolitoare este vital pentru municipiul și județul Galați, subliniind că, alături de primarul Ionuț Pucheanu, susține acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.