Investiții record pentru Cultură, la Galați

0
811
Anul 2020 a adus culturii din Galați investiții fără precedent. Consiliul Județean finanțează proiecte majore în sectorul cultural, aflate în diverse stadii de implementare: Muzeul de Arte Vizuale, primul muzeu dedicat artelor construit în România după 1989, Casa Colecțiilor, Sera de plante tropicale de la Muzeul de Științe ale Naturii, sunt doar câteva dintre investiții.
”Se lucrează în ritm alert la construcția noului muzeu de Arte Vizuale din Galaţi, un proiect unic în cultura româneasca din ultimele decenii. Avansează și lucrările de restaurare a unei adevărate bijuterii arhitecturale- Farmacia Ţinc. În plină desfăşurare sunt şi lucrările la sera de plante exotice, care se amenajează în curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Mai mult, dezvoltăm şi Planetariul, locul unde se fac inclusiv observaţii ştiinţifice. De anul acesta, Planetariul are în dotare cel mai mare telescop din ţară destinat publicului”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.
Anul acesta, Galaţiul a organizat pentru prima oară o bienală națională de artă, la care au participat artişti plastici din toată țara. Operele premiate au intrat în impresionantul patrimoniu al Muzeului de Artă Vizuală.
Tot în acest an, la Biblioteca V.A Urechia s-au făcut achiziţii ample de cărţi şi materiale multimedia. S-au cumpărat peste 11.500 de volume – beletristică, cărți pentru copii, istorie, filozofie, dezvoltare personală, psihologie, pedagogie, drept, economie, medicină și altele.
De asemenea, după foarte mulţi ani, adică mai bine de un deceniu și jumătate, s-au achiziţionat opere de artă ale artiştilor plastici gălăţeni, pictori, graficieni sau sculptori.
În 2020, Consiliul Judeţean Galați a alocat Cultutii un buget de aproximativ 17 milioane de euro.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =