Investiții de zeci de milioane de euro cu bani de la Guvern

0
844

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea comunităților locale. PSD sprijină toate localitățile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor și pentru a le asigura cetățenilor acces la toate utilitățile – apă curentă, canalizare, gaz metan etc.

Orașul Târgu Bujor nu face excepție! Primăria a încheiat, în anul 2017, un proiect finanțat din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), de aproape 5,2 milioane de lei, reușind astfel să asfalteze 5 km de drumuri în Târgu Bujor, în satele Moscu și Umbrărești. În prezent, are în derulare o investiție de peste 13 milioane de lei, finanțată de asemenea prin PNDL, dedicată modernizării a 9,5 km de străzi și drumuri din cele trei localități. Infrastructura din Târgu Bujor va fi modernizată și datorită unor proiecte cu fonduri europene ale Consiliului Județean, investiții de amploare pentru DJ 242 și pentru DJ 242B. Târgu Bujor va avea și gaz metan, cu fonduri guvernamentale și bani de la bugetul local.

Și comuna Tudor Vladimirescu derulează investiții cu fonduri guvernamentale. Guvernul PSD a alocat fonduri de peste 13 milioane de lei pentru dezvoltarea comunei și îmbunătățirea nivelului de trai al localnicilor, sprijinind autoritățile locale să investească în modernizarea infrastructurii rutiere, dar și pentru reabilitarea unor unități de învățământ. Peste 7 milioane de lei  sunt dedicate unui proiect extrem de important de infrastructură – modernizarea drumului comunal 42, iar peste 2 milioane de lei sunt alocate pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii din satul Tudor Vladimirescu, pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu.

Și la Brăhășești, autoritățile investesc zeci de milioane de euro, din fonduri guvernamentale, europene și de la bugetul local, pentru modernizarea comunei și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Nu mai puțin de 34 de milioane de lei provin de la Ministerul Dezvoltării, prin programele naționale de dezvoltare – PNDL și PNDR. Cu fonduri guvernamentale, în comuna Brăhășești se modernizează drumuri, se construiesc poduri și podețe, se introduce sistemul de canalizare, se construiesc un dispensar, o grădiniță, se amenajează un parc și nu numai.

În comuna Munteni se investesc de asemenea fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Cu fonduri alocate prin PNDL autoritățile extind sistemul de canalizare, iar în satele Ungureni și Țigănești introduc rețele de canalizare, construiesc o stație de epurare și modernizează un dispensar. Aceste investiții se ridică la 28 de milioane de lei. Cu fonduri de la CNI, Primăria a extins și modernizat așezământul cultural din satul Munteni, investiția ridicându-se la 1,2 milioane de lei. La toate acestea, se adaugă multe alte investiții din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.