Investiții de peste 3,5 milioane de euro în Spitalul de Boli Infecțioase

0
1259

Până în 2020, Spitalul de Boli Infecțioase “Sf. Cuvioasa Parascheva” va beneficia de lucrări de reabilitare și investiții în valoare de 3,5 milioane de euro, din care cea mai mare parte a sumei, peste 3,2 milioane de euro, reprezintă finanțare din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Astfel, Spitalul de Boli Infecțioase va beneficia de un proiect European de creștere a eficienței energetice (în valoare de circa 200.000 de euro), un alt proiect de realizare a unui laborator de microbiologie moleculară (în valoare de 3 milioane de euro, sumă alocată exclusiv din bugetul CJ Galați) și de un alt proiect transfrontalier de dotare cu aparatură a unității sanitare (în valoare de circa 300.000 de euro).

Primul proiect, cel de creștere a eficienței energetice este prevăzut a se finalize cel târziu în vara lui 2020, perioadă până când Spitalul de Boli Infecțioase (construcție ridicată la 1900, deși există mărturii că acolo au fost tratați pacienți încă din 1813) va beneficia de  mai multe lucrări de reabilitare și consolidare, precum și de construcție a unei centrale fotovoltaice cu ajutor căreia se va asigura 60% din consumul actual de energie electrică. Prin implementarea acestui proiect European (în care finanțarea nerambursabilă este de peste 478.123 de lei, iar contribuția CJ Galați – de peste 420.328 de lei), consumul energetic (și, deci și al facturilor) va fi redus cu 30%.

“În afară de acest proiect, vreau să vă anunț că s-a finalizat procesul de achiziție și urmează ca în 4-5 zile să semnăm contractul cu cel care câștigat execuția și proiectul tehnic al investiției <<Laborator microbiologie moleculară pentru evaluarea imunologică și virusologică a pacienților cu infecții HIV și pentru stabilirea diagnosticului molecular a altor infecții virale cronice, infecții  bacteriene, cameră de sterilizare, arhivă, secție dermatologie și infecții cu transmisie sexuală, secție boli infecțioase, amfiteatru, săli lucrări practice, cabinet didactic, vestiare>>. Deci vorbim de al doilea proiect pentru Spitalul de Boli Infecțioase, proiect ce  începe în maxim două săptămâni, așa că iată că demarăm din această toamnă și lucrările pentru un pavilion nou, o construcție care are o valoare de  14 milioane de lei lei, cu TVA, adică  peste 3 milioane de euro. Vreau să-i mulțumesc dr. Drăgănescu, cu care am început acest proiect și dr. Debita, cu care l-am continuat, pentru că  nu e ușor să faci o construcție de la zero cu toate circuitele… acesta este un spital nou”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, la cele două proiecte se va adăuga un al treilea, un proiect transfrontalier pentru dotarea cu aparatură a Spitalului de Boli Infecțioase, proiect  estimat la 300.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.