Investiţii de peste 200 milioane euro în combinat

0
2315

Antreprenorul la nivel internaţional în domeniul metalurgiei şi industriei, Sanjeev Gupta, preşedinte executiv al Alianţei GFG din care face parte şi Liberty Galaţi, s-a angajat, joi, să investească peste 200 de milioane de euro în combinatul siderurgic gălăţean pentru a-l susţine să redevină o forţă majoră în industria siderurgică globală.

Liberty Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu 7.500 de angajaţi şi o capacitate de producţie de aproximativ 3 milioane de tone de oţel anual pentru clienţii din domeniul construcţiilor, naval, petrol, gaze şi energie eoliană. Volumul de producţie a crescut deja la peste 2,1 milioane de tone în acest an, de la aproximativ 1,7 milioane de tone în 2018. Liberty are planuri ambiţioase de a creşte nivelul de producţie la cel puţin peste 3 milioane de tone de oţel în următorii câţiva ani. Pentru a sprijini această creştere, Liberty s-a angajat să investească aproximativ 200 de milioane de euro în această unitate în următorii cinci ani şi s-au alocat fonduri suplimentare pentru a se finanţa investi?ii strategice semnificative care sunt în curs de dezvoltare.

Un exemplu al acestui angajament îl reprezintă noua linie de tăiere, inaugurată joi, în valoare de 3,5 milioane euro, care va genera o gamă complet nouă de produse şi clienţi pentru Liberty Galaţi.

„Sunt extrem de mândru să primesc mii de angajaţi calificaţi şi dedicaţi de la Galaţi în familia GFG. Ne-am angajat la un program de investiţii pe termen lung în România, la a face din combinatul de la Galaţi o rază de forţă şi prosperitate în regiune, până la proiecte specifice în sectoarele noastre principale de producţie de aluminiu, cupru, energie şi servicii bancare. Aşteptăm cu interes colaborarea îndeaproape cu grupul operativ al membrilor guvernului pentru a ne ajuta să contribuim în continuare la dezvoltarea combinatului, la bunăstarea economică a angajaţilor acestuia, a comunităţilor locale şi a României,”, a spus Sanjeev Gupta.

Liberty Galaţi a fost cumpărată la începutul lunii iulie, împreună cu alte şase unităţi de producţie siderurgică şi cinci centre de servicii din şapte ţări europene. Achiziţia, în valoare de 740 de milioane de euro, a făcut din Liberty Steel unul dintre primii zece producători de oţel la nivel mondial, cu excepţia Chinei, cu o capacitate totală de laminare de peste 18 milioane de tone care acoperă o gamă largă de produse finite.

Finalizarea achiziţiei combinatului gălăţean a declanşat începerea unei perioade de evaluare de 100 de zile, timp în care directorii executivi din Liberty Steel Continental Europe au lucrat cu echipa de management de la Galaţi, cu sindicatele, clienţii şi furnizorii, pentru a finaliza o analiză cuprinzătoare a activităţii. Acest lucru le-a permis să exploreze oportunităţile de investiţii şi să dezvolte planuri detaliate pentru stimularea competitivităţii, extinderea gamei de produse şi sprijinirea creşterii vânzărilor.

„Galaţiul reprezintă operaţiuni situate strategic, cu o forţă de muncă excelentă şi cu înaltă calificare într-una dintre economiile cu cea mai rapidă creştere din Europa. Suntem interesaţi să lucrăm împreună cu Bogdan Grecu (director general al Liberty Galaţi-n.r.) şi echipa sa pentru a crea un viitor luminos şi durabil pentru Galaţi şi grupul nostru”, a declarat directorul general al Liberty Steel Continental Europe, Jon Bolton.

“Suntem foarte bucuroşi că ne-am alăturat familiei GFG şi mi-a făcut plăcere să lucrez cu Sanjeev şi echipa sa dinamică. Experienţa lor în industria siderurgică şi entuziasmul cu care ne-au ajutat au fost fantastice şi aşteptăm cu nerăbdare investiţiile şi expansiunea activităţii noastre pe viitor”, a afirmat directorul general al Liberty Galaţi, Bogdan Grecu.

Tot joi, a avut loc şi Ceremonia de inaugurare a operaţiunilor Liberty la Combinatul Siderurgic de la Galaţi, dar şi întâlnirea antreprenorului Sanjeev Gupta cu aproximativ 300 de angajaţi, autorităţi locale, clienţi şi furnizori pentru a ura bun-venit combinatului din Galaţi în familia GFG. La întâlnire au fost prezenţi ambasadorul britanic Andrew Noble şi ministrul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Ştefan Radu Oprea.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =