Investiții de milioane de euro la Târgu Bujor, Berești și Scînteiești

0
1681
Nu doar satele au cunoscut o dezvoltare importantă datorită fondurilor guvernamentale pe care comunele le-au primit pentru a le asigura localnicilor un nivel de trai civilizat, pentru a le oferi o infrastructură decentă, acces la utilități, școli modernizate sau servicii medicale, ci și orașele din județul Galați.
În orașul Târgu Bujor, condus de primarul PSD Laurențiu Viorel Gîdei, Primăria investește fonduri importante pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor, dar și pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a practica sport. Autoritățile au pregătite proiecte în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, finanțate din fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), dar și prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală). Unele dintre acestea au fost implementate deja, în timp ce altele sunt în implementare. Administrația locală investește peste 13,6 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor locale în orașul Târgu Bujor (lucrări începute deja) și alte peste 5,7 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea unor străzi și drumuri sătești, ambele investiții fiind finanțate prin PNDL. Aproape 360.000 de lei (finanțare asigurată prin FEADR) vor fi investite pentru înființarea unui teren sport în satul Moscu, oraș Târgu Bujor. Primarul social-democrat și echipa sa lucrează, în prezent, la două proiecte extrem de importante pentru comunitate – accesul oamenilor de rețeaua de gaze și îmbunătățirea serviciilor recreative și a spațiilor publice, prin construirea unui centru de tineret și amenajarea unui parc în oraș.
Și în orașul Berești, condus de primarul PSD Octavian Dică, autoritățile investesc sume importante pentru dezvoltare. În prezent, în orașul Berești sunt în derulare trei proiecte de investiții. Cel mai important dintre acestea vizează infrastructura de apă și apă uzată, a cărui valoare depășește 7,3 milioane de lei și care va îmbunătăți considerabil condițiile de trai ale oamenilor. Cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), autoritățile moderniează Casa de Cultură a orașului, proiect care depășește 520.000 de lei. În prezent, sunt în lucru două străzi extrem de importante – strada Crinului și strada Stadionului, pentru a căror reabilitare autoritățile investesc peste 300.000 de lei. Primăria din orașul Berești este una dintre cele mai active autorități locale din județul Galați în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, autoritățile finalizând 12 proiecte.
Numeroase investiții sunt în derulare și în comuna Scînteiești, condusă de primarul PSD Gheorghe Bute, unde social-democratul și echipa sa au reușit să atragă, din fonduri guvernamentale și europene, aproximativ 30 de milioane de lei pentru modernizarea comunei. Autoritățile investesc aproape 17 milioane de lei pentru înființarea sistemului de canalizare și a stației de epurare, pentru modernizarea rețelei de apă – peste 5 milioane de lei, construirea unui nou corp de școală în satul Fântânele (peste 5 milioane de lei), dar și pentru împădurirea mai multor terenuri degradate (aproape 2 milioane de lei), dar nu numai.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =