Investiții de milioane de euro în comunele Băleni, Măstăcani și Cosmești

0
2552
Modernizarea comunelor Băleni, Măstăcani și Cosmești se face cu bani de la Guvern și de la Uniunea Europeană, grație numeroaselor proiecte pe care edilii celor trei unități administrativ-teritoriale, alături de echipele lor, le-au pus la punct profesionist și au reușit astfel să primească finanțare.
În comuna Băleni, condusă de primarul PSD Lică Oprea, sunt în derulare proiecte de investiții a căror valoare depășește 17 milioane de lei. Autoritățile modernizează infrastructura rutieră, extind rețeaua de canalizare și stația de epurare și modernizează târgul comunal cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și cu finanțare europeană – prin FEADR și Grupul de Acțiune Locală Covurlui.
Numeroase investiții sunt în derulare și în comuna Măstăcani, condusă de primarul PSD Dănuț Ilie. Proiectele dedicate comunității vizează în special sănătatea, educația și accesul la servicii de calitate pentru cetățeni. Autoritățile construiesc un teren de sport cu gazon sintetic și instalație nocturnă la Școala nr. 2 din satul Chiraftei, construiesc un teren de sport cu gazon sintetic și instalație nocturnă la Școala nr. 1 Măstăcani, modernizează iluminatului public în satele Chiraftei și Măstăcani, pun la punct un sistem de supraveghere video în satul Chiraftei și modernizează drumul comunal 20 – Covurlui – intersecția cu DJ 242, în zona bisericii noi din satul Chiraftei, prin așternerea de covor asfaltic și realizarea acostamentelor. Totodată,  autoritățile construiesc, printre altele, un centru medical la Măstăcani, care va cuprinde două cabinete ale medicilor de familie, cabinet stomatologic, farmacie și centru de permanență medicală, o hală de comercializare a laptelui, brânzeturilor și a cărnii în Târgul Chiraftei, cu fonduri europene.
Cu proiecte dedicate dezvoltării comunității se mândresc și autoritățile din comuna Cosmești. Primăria, condusă de primarul PSD Ion Tuchiluș, a asfaltat, cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), mai multe drumuri, printre care DC 67A, DC 67B și DC 68. Tot cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Programul Național de Dezvoltare Rurală, în Cosmești sunt modernizate mai multe străzi (proiect care depășește 6,5 milioane de lei) și este reabilitată și automatizată infrastructura de irigații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.