Investiţii de aproape patru milioane de euro, din fonduri europene, la Spitalul de Copii

0
2208

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a anunţat că municipalitatea va investi nu mai puţin de 3,8 milioane de euro, din fonduri europene, pentru modernizarea Spitalului de Copii. Autorităţile au depus o primă cerere de finanţare pentru obţinerea a 1,5 milioane de euro pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, iar în prezent se pregăteşte un proiect nou pentru Ambulatoriul spitalului.

„O primă cerere de finanţare şi documentaţia aferentă au fost depuse deja de Primăria Galați pentru a obţine finanţare pentru investiţii la compartimentul de primiri urgenţe. Asta presupune finanţare pentru extinderea cu un corp de clădire nou unde să funcţioneze Unitatea de primiri Urgenţe, secţii de imagistică medicală şi radiologie, dar şi spaţii administrative. În acest caz, finanţarea nerambursabilă se ridică la 1,5 milioane de euro. Pentru Ambulatoriul Spitalului de Copii pregătim un alt proiect pentru a obţine fonduri europene de aproximativ 2, 3 milioane de euro, însă deocamdată, aici nu au fost încă deschise liniile de finanţare pe care putem aplica”, a declarat edilul Galaţiului.

Reamintim că, în şedinţa de luna trecută, la iniţiativa primarului Ionuţ Pucheanu, consilierii locali au votat proiectul de peste 9,3 milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea compartimentului Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi, care va fi transformat, în final, în Unitate de Primiri Urgenţe. Proiectul prevede, printre altele, reabilitarea şi recompartimentarea actualului spaţiu, dar şi construirea unui nou corp cu subsol, parter şi etaj, dotat cu aparatură modernă. Investiţia va fi derulată cu bani de la bugetul local şi fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.