Investiţii capitale pentru Tecuci aşteaptă finanţare

0
1129

Primăria municipiului Tecuci are depuse nu mai puţin de şapte proiecte pentru tot atâtea investiţii finanţate cu fonduri europene, din care doar un singur proiect a fost admis după toate etapele de evaluare, fiind acum în faţa de contractare. Este vorba despre “Şansa T” – Măsuri integrate de educație, formare profesională, ocupare, asistență socială continuă și locuire, în cartierul N. Bălcescu-Tecuci. Potrivit lui Iulian Mircea, administrator public al municipiului Tecuci, restul proiectelor ce aşteaptă finanţare europeană sunt: “Şansa T- Şcoala, prietena ta”, “Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice” (8 clădiri publice, respectiv, sala de spectacole Ion Petrovici, Corpul nou al Școlii Gimnaziale Dimitrie Sturdza, Sala de sport de la Școala Gimnazială Dimitrie Sturdza, ateliere la Școala Gimnazială Dimitrie Sturdza , Sediul SCLEP Tecuci, Sediul Serviciului de asistentă socială, Grupul Școlar Elena Caragiani şi Grădinița nr. 2 Tecuci, “Creşterea eficienţei energetice a sediului primăriei Tecuci”, “Agricultură şi Economie Tecuci”, “Centrul de zi pentru persoane vârstnice” şi “Calitate şi performanţă în administraţia publică”.

Totodată, în municipiu mai sunt cinci proiecte publice finanţate cu fonduri naţionale şi locale, din care unul singur este în faza de derulare, restul aşteaptă finanţările. Astfel, se află în derulare proiectul de reabilitare a Colegiului Naţional Spiru Haret, valoarea totală a proiectului fiind de 1.606.420 lei fără TVA, din care, de la  bugetul de stat de la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice  – 1.254.080 lei fără TVA și cofinanțare UAT Tecuci  – 352.340 lei fără TVA.

Prin PNDL urmează să fie finanţate: lucrările de modernizare a drumurilor publice din Tecuci şi reabilitarea grădiniţelor 1,12, 13 şi 17. De asemenea, de la Compania Naţională de Investiţii, Tecuciul aşteaptră finanţare pentru alte două obiective, respectiv – construcţia noului spital Anton Cincu şi construcţia unui teren municipal de sport. (foto- wikipedia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.