Investiție de peste două milioane de euro la Spitalul de Copii din Galați

0
3800

Primăria va investi peste 9,3 milioane de lei, din bugetul local și fonduri externe, pentru extinderea și modernizarea compartimentului Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați, care va fi transformat, în final, în Unitate de Primiri Urgențe. Proiectul, inițiat de primarul Ionuț Pucheanu și votat, astăzi, de consilierii locali, prevede, printre altele, reabilitarea și recompartimentarea actualului spațiu, dar și construirea unui nou corp cu subsol, parter și etaj, dotat cu aparatură modernă.

„Intervențiile propuse se vor realiza la parterul corpului C care are, în prezent, funcțiunea de compartiment Primiri urgențe astfel încât să se obțină un spațiu funcțional în care să se desfașoare activitățile medicale în condiții optime, conform normelor actuale  raportat la numărul de personal și bolnavi. Spațiul alocat actualului compartiment de primiri urgențe se va moderniza și reorganiza funcțional. Lucrările propuse se vor realiza prin  păstrarea destinației unor spații, relocări de funcțiuni, crearea unor spații noi, extinderea compartimentului cu spațiile necesare pentru a funcționa ca și Unitate de Primiri Urgențe”, se arată în proiectul votat de consilieri.

Ce prevede investiția, conform proiectului

* Recompartimentare parter corp C, refacere  finisaje în totalitate, lucrări de termoizolare la interior pentru a nu modifica fațada clădirii, înlocuire în totalitate  a elementelor de tâmplărie;

* Extindere unitate de primiri urgențe prin realizarea unui corp cu regim de înălțime S+P+E, prevăzut cu următoarele funcțiuni:

-subsol îngropat pentru a corespunde normelor de siguranță în exploatare a compartimentului de imagistică și radiologie, prevăzut cu: cameră computer tomograf, cameră angiograf  și cameră rezonanță magnetică nucleară cu spații  anexe, vestiare

-parter, care se va conecta la corpul C existent și care va funcționa ca un compartiment  primiri urgențe unitar, prevăzut cu sală de așteptare, paturi rulante;

-etaj prevăzut cu spații  pentru medici și spații administrative

Finisajele vor  fi specifice unităților spitalicești: pardoseli din covor PVC omogen de trafic intens, antistatic destinat spațiilor medicale, vopsea lavabilă albă, antibacteriană și tratată bactericid la pereți, tâmplarie din aluminiu vopsit electrostatic de culoare albă; la secțiile de radiologie se vor monta uși placate cu strat de protecție din folie de plumb; finisaje exterioare preponderent cu zugrăveli poroase de culoare albă, accesele în Unitatea de Primiri Urgențe se vor acoperi cu câte o copertină tip structură metalică, semitransparentă,iluminată corespunzator.

Spațiile exterioare adiacente accesului vor fi amenajate cu spații de așteptare  în aer liber și jardiniere și se vor reface terasele și treptele de acces, precum și rampele  pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Se vor reface trotuarele, aleile și parcajele adiacente clădirii afectate ca urmare a lucrărilor de extindere. De asemenea, vor fi reabilitate rețelele sanitare și de utilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.