Investiție de aproximativ 15 milioane de euro în Spitalul Județean Galați

0
995

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea a lansat, astăzi, proiectul  «Creșterea eficienței energetice pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”», care  vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor în care își desfășoară activitatea medicală Spitalul Județean de Urgență. Proiectul, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro și care va fi finanțat cu fonduri europene dar și guvernamentale (din partea Companiei Naționale de Investiții), prevede realizarea mai multor lucrări extrem de necesare Spitalului Județean, instituție care va arăta cu totul diferit după finalizarea lor (foto).

Lucrările programate a se desfășura la Spitalul Județean sunt: consolidarea clădirii, schimbarea tuturor lifturilor și a tâmplăriei acolo unde este nevoie, anveloparea clădirii și efectuarea de lucrări de izolație, precum și schimbarea instalațiilor de fluide, termice de apă rece și apă caldă. Totodată, vor fi montate și două turbine eoliene care vor produce energie pentru încălzirea apei și pentru sistemul de climatizare.

Pentru obținerea finanțării acestui proiect complex, conducerea CJ Galați a semnat, luna trecută, un contractul de finanţare în valoare de 69.266.507 lei, din care 40.653.685 de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon pentru activitatile eligibile, iar 27.783.155 de lei reprezintă componenta neeligibilă, finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania naţională de Investiţii. Contribuția financiară a Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.385.330 de lei.

Acesta este cel de-al cincilea proiect de investiții în Spitalul Județean (alături de altele legate de modernizarea și sau construcția anumitor secții și construcția parcării supraetajate de lângă unitatea sanitară), urmând ca în scurt timp să fie demarate alte două proiecte, din care unul se referă la construcția unui bloc ANL pentru cadrele medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.