Investiţie de 7 milioane euro la Liberty Galați

0
1620

Liberty Galați a finalizat lucrările de montare a unei noi instalații de desprăfuire pe fluxul primar, un Filtru Hibrid care deservește Mașina de Aglomerare nr. 5. Noul echipament, acum în verificări finale, reduce substanțial emisiile de pulberi rezultate din procesul de aglomerare, folosind o tehnologie implementată în premieră în Combinat.

“În ciuda dificultăților prin care trece piața, continuăm să acționăm pentru a ne respecta angajamentele de mediu și a ne încadra în normele europene”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al Liberty Galați.

Filtrul Hibrid scade emisiile de pulberi la coș cu peste 50% față de situația anterioară și le aduce în limitele stabilite de normele stabilite de Uniunea Europeană și de cerințele Autorizației Integrate de Mediu intrată în vigoare la finalul anului trecut.

Proiectul a constat în transformarea electrofiltrului de la Mașina de Aglomerare într-un filtru hibrid care reține praful în etape succesive, mai întâi în câmp electrostatic și mai apoi în saci filtranți.

Noua investiție a costat circa 7 milioane de Euro și are o eficiență reținere a prafului de peste 99% dar și consumuri energetice mai bune.

În ultimii 12 ani, Liberty Galaţi a cheltuit circa 190 milioane de Euro pe investiții în echipamente de depoluare și alte îmbunătățiri de mediu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.