Inspectorii de muncă au verificat hipermaketurile și centrele de dezmembrări auto

0
455

În prima jumătate a lunii martie 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați (I.T.M.) au desfășurat acțiuni de control în cadrul a două Campanii Naționale la angajatorii care desfășoară activitatea în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”, respectiv la cei domeniul „Comerț cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor”.

Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activitatea în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor” s-a desfășurat în perioada 05 -09.03.2024.

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Galați au efectuat 29 controale (13 în domeniul relațiilor de muncă și 16 în domeniul securității și sănătății în muncă) și au aplicat un număr de 31 sancțiuni contravenționale (4 în domeniul relațiilor de muncă și 27 în domeniul securității și sănătății în muncă) din care 26 avertismente (2 în domeniul relațiilor de muncă și 24 în domeniul securității și sănătății în muncă) și 5 amenzi (2 în domeniul relațiilor de muncă și 3 în domeniul securității și sănătății în muncă) în valoare totală de 12.500 lei (3.000 lei în domeniul relațiilor de muncă și 9.500 lei în domeniul securității și sănătății în muncă) .

Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activitatea în centre comerciale (supermarket, hipermarket) în domeniul „Comerț cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor” s-a desfășurat în perioada 11 -15.03.2024.

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Galați au efectuat 33 controale (19 în domeniul relațiilor de muncă și 14 în domeniul securității și sănătății în muncă) și au aplicat un număr de 23 sancțiuni contravenționale (3 în domeniul relațiilor de muncă și 20 în domeniul securității și sănătății în muncă) din care 22 avertismente (3 în domeniul relațiilor de muncă și 19 în domeniul securității și sănătății în muncă) și o amendă (în domeniul securității și sănătății în muncă) în valoare totală de 8.500 lei.

Au fost redirecționate, în vederea finalizării controalelor, un număr de 98 fișe de identificare completate de 98 de salariați care prestau activitate la 10 angajatori cu sediul social pe raza altor județe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.