Inspectorii de muncă au aplicat în luna mai amenzi de 292.000 lei

0
525

În luna mai, inspectorii de muncă din cadru Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați (I.T.M.) au efectuat 228 controale din care 127 controale în domeniul relațiilor de muncă și 101 controale în domeniul securității și sănătății în muncă.
Pentru cele 279 deficiențe constatate (155 în domeniul relațiilor de muncă și 124 în domeniul securității și sănătății în muncă) au fost dispuse 279 măsuri de remediere.
Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 292.000 lei.
La 11 angajatori au fost identificate 14 persoane care prestau muncă nedeclarată fără să aibă întocmit în formă scrisă contractul individual de muncă.
sancționați pentru muncă nedeclarată au domeniul de activitate: baruri; restaurante, comerț, construcții, adăposturi pentru animale și pază și protecție.
„În cadrul controalelor efectuate inspectorii de muncă au adoptat o atitudine fermă, dar orientată, în primul rând pe prevenție iar sancțiunile au fost aplicate numai când au fost identificate cazuri flagrante de încălcare a legislației” a declarat Bogdan – Marius Trandafir, Inspector Șef al I.T.M. Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.