Injecţii, tratamente medicale şi consultaţii pe timp de noapte, cu ajutorul Primăriei  

0
10845

Dat în folosinţă în toamna anului trecut, Centrul medical de Permanenţă din Micro 39 (la parterul blocului J 4, de pe strada Drumul Viilor nr. 14 (vizavi de Fabria de Bere Martens) este un real ajutor pentru locuitorii din zonă şi nu numai care au nevoie de tratamente medicale, inclusiv pe timpul nopţii. Dată fiind utilitatea centrului din Micro 39, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, va propune, joi, 22 martie, în şedinţa Consiliului Local Galaţi, înfiinţarea unui centru similar în cartierul Mazepa II.

Înfiinţat cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi (care a alocat pentru acest lucru 180.000 de lei), Centrul medical de permanenţă din Micro 39 (primul astfel de centru înfiinţat la Galaţi după 1989, care asigură  servicii sanitare pe timp de noapte, în weekend și în timpul sărbătorilor legale) este deschis zilnic de la ora 15.00 până a doua zi dimineaţă, la ora 8.00, perioadă în care în incintă se află un medic de gardă şi o asistentă. Pacienţii care vin aici pot beneficia, gratuit, de tratamente medicale (injecţii, perfuzii) dar şi de consultaţii medicale, cele mai grave cazuri fiind direcţionate către spitale, prin chemarea ambulanţelor. Centrul medical de Permanenţă a fost gândit pentru a se reduce fluxul de pacienţi care nu reprezintă urgenţe medicale dar care vin la secţiile UPU ale spitalelor (în special al Spitalului Judeţean) pentru tratamente uzuale. „Refacerea clădirii ne-a costat 116.000 de lei, iar dotările centrului se ridică la 65.000 de lei. Menirea acestui centru este de a degreva Unitatea de Primiri Urgenţe, care deja este foarte aglomerată. Şi asta pentru că mulţi dintre pacienţi care ajung la UPU vin doar pentru un simplu tratament sau o injecţie. Totodată, dorim să aducem în interiorul cartierelor aceste centre pentru ca oamenii să poată primi rapid o consultaţie medicală sau un tratament, fără a fi nevoie să meargă la spital. Acest centru era imperios necesar, într-o zonă relativ îmbătrânită a Galaţiului, unde oamenii nu se pot deplasa atât de uşor”, a spus, la inaugurea de anul trecut al centrului, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

La şapte luni de la inaugurare, Centrul de permanență îşi demonstrează utilitatea, prin cei peste 2.200 de pacienți (adulți și copii) care i-au trecut pragul până acum. “15 medici și 7 asistenți medicali stau la dispoziția pacienților în fiecare zi în intervalul orar 15.00 – 08.00, în zilele de week-end si în cele care sunt declarate sărbători legale.  Serviciile oferite vin în completarea programului cabinetelor medicilor de familie și totodată degrevează secțiile de primiri urgențe ale spitalelor de cazuri care pot fi tratate și aici. Următorul centru pe care dorim să îl deschidem va fi în Mazepa II, acolo unde Arhiepiscopia ”Dunărea de Jos” prin Parohia  ”Trei Ierarhi” ne pune la dispoziție demisolul Centrului Social Multifuncțional. Acest proiect va fi supus votului consilierilor locali în ședința din data de 22 martie”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.