Consiliul Județean (CJ) va investi peste 40 de milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea mai multor drumuri gălățene. Contractele de finanțare pentru trei proiecte de amploare promovate de instituție au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunțat președintele CJ, Costel Fotea.

„Marți după-amiază, ministrul Dezvoltării, doamna Sevil Shhaideh, a semnat contractele de finanțare pentru trei proiecte ale Consiliului Județean, depuse încă de anul trecut, în valoare de 42 de milioane de euro. Este vorba de 85 de kilometri de drum județean, care vor fi reabilitați și modernizați. Investițiile vizează DJ 242, care face legătura între Foltești, Măstăcani, Fârțănești, Târgu Bujor, Vârlezi până la DN24D, DJ 251 care face legătura între Smârdan, Schela, Slobozia Conachi, Cudalbi și Tecuci, cu mențiunea că tronsonul dintre Slobozia Conachi și Cudalbi a fost reabilitat pe exercițiul financiar anterior, cu finanțare europeană, iar pe acea porțiune nu se va mai interveni de această dată. Drumul va fi reabilitat și modernizat, în așa fel încât DJ 251 va fi o alternativă a DN 25 spre Tecuci. Un alt proiect aprobat se referă la DJ 252, care face legătura între Barcea, Movileni, Cosmești, Nicorești, Buciumeni”, a declarat Costel Fotea. Președintele Consiliului Județean a spus că mai „este doar o chestiune de zile” până când contractele de lucrări vor fi scoase la licitație.

Proiectele vor fi finanțate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.