Incredibil! Un congolez a vrut să intre ilegal în Republica Moldova

0
816
Poliţiştii Sectorului Poliției de Frontieră Foltești au identificat şi reţinut un cetățean din Republica Democrată Congo, care intenționa să iasă ilegal din România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Republica Moldova şi de acolo în Israel.
Poliţiştii de frontieră au depistat în apropierea frontierei de stat o persoană de sex masculin, care s-a deplasat până în zona de frontieră cu un autoturism.
Imediat, s-a procedat la oprirea persoanei, care a fost condusă la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Republica Democrată Congo, în vârstă de 31 de ani şi deține un permis de ședere eliberat de autoritățile din Franța.
Totodată, în timpul verificărilor, bărbatul a declarat că intenționa să traverseze înot râul Prut din România în R. Moldova, deoarece dorea să ajungă în Israel.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, persoana în cauză fiind preluată de Serviciul pentru Imigrări Galați, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.