Inconștiență – suspecți COVID 19 au plecat din izolare, să-și reînnoiască buletinele!

0
628

Inspectoratul Județean de Poliție Galați informează că „la data de 01.07.2020, a.c., ora 14:30, Secţia 5 Poliţie a fost sesizată de către directorul S.P.C.L.E.P. Galaţi cu privire la faptul că, la ghişeul de primiri documente de identitate, s-au prezentat două persoane, un bărbat și o femeie, iar cu ocazia verificării în baza de date, s-a constatat că acestea figurează cu menţiuni Alertă COVID. În urma verificărilor s-a stabilit că cele două persoane în vârstă de 33 de ani respectiv 30 de ani, domiciliaţi în com. Măstăcani, jud. Galaţi, sunt concubini, iar aceștia au revenit în ţară în data de 24.06.2020 din Portugalia, astfel că s-a luat măsura de izolare la locaţia declarată la intrarea în ţară, respectiv comuna Măstăcani, jud. Galaţi, pentru o perioadă de 14 zile.

Având în vedere aspectele constatate a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor din Legea 55/2020, precum și a celor din anexa 2 la H.G. nr. 394/2020 şi a fost înștiințat Dispeceratul DSP Galați. Persoanele în cauză au fost ulterior transportate şi introduse în carantină în centrul instituţionalizat Hotel Sport Galați”.

Potrivit sursei citate, „în cadrul activităților de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu pe fondul prevenirii răspândirii SARS COV2, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție și polițiști din cadrul Poliţiei Locale Galați au efectuat verificări la mai multe adrese din municipiul Galați, iar la 5 dintre aceste adrese, persoanele (2 bărbați și 3 femei) nu respectau izolarea la domiciliu, nefiind găsite. Față de aceste persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă pentru încălcarea prevederilor din Legea 55/2020, precum și a celor din anexa 2 la H.G. nr. 394/2020 şi a fost înștiințat Dispeceratul DSP Galați. Unul dintre bărbați a fost identificat astfel că s-a luat măsura plasării în carantină instițutionalizată, iar față de celelalte patru persoane se continuă verificări în vederea depistării și luării aceleași măsuri’.

foto -arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.