Incompetența Guvernului PNL destabilizează zootehnia. Pesta porcină continuă să facă ravagii în județul Galați

0
689

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat publicității zilele trecute o analiză a situației Pestei Porcine Africane (PPA) în România, de la diagnosticare până pe 1 noiembrie 2020. Raportul ANSVSA arată că, în acest moment, în întreaga ţară sunt active 441 de focare de pestă porcină africană, din care 14 focare fiind înregistrate în ferme și exploataţii comerciale de creștere a suinelor.

În judeţul Galaţi, sunt 8 focare active de pestă porcină africană, potrivit evidențelor ANSVSA.

Acesta este rezultatul dezastruoasei guvernări PNL, care a pus și zootehnia pe butuci. Focarele de pestă porcină au făcut și fac ravagii atât în gospodăriile populației, cât și în marile ferme și complexuri de creștere a porcilor.

La Galați, DSV este condus de liberalul Vasile Ștefan, iar George Scarlat (foto), candidatul PNL pentru Senat, este secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Bine, domnul Scarlat s-a ocupat mai multe de ferma sa de la Liești, care, ce să vezi, a fost și ea ”lovită” de pesta porcină, fix când fătaseră scroafele. Gurile rele susțin că Scarlat, acest Dalai Lama al micilor de la Hanu Conachi, și-ar fi băgat singur pesta porcină în fermă, ca să ia despăgubiri de câteva milioane de euro fix de la ministerul unde este secretar de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.