Încheierea proiectului cu finanțare europeană pentru Școala Gimnazială nr. 3.

0
934

Primăria municipiului Galați anunță încheierea proiectului cu fonduri europene privind creșterea performanței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale nr. 3. Lucrările de 600.000 de euro au vizat în principal anveloparea clădirii, instalaţia termică, înlocuirea tâmplăriei PVC, reabilitarea planșeului, înlocuirea conductelor de apă potabilă, instalarea a 72 de panouri fotovoltaice, reamenajarea rampei de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Valoarea totală a proiectului este de 2.915.000 lei (cu T.V.A.), din care 2.477.929, 75 lei sunt bani europeni.

În incinta unității de învățământ, situată în cartierul Micro 21, Bulevradul Dunărea nr. 60,  funcționează și Grădinița cu program normal nr. 35. În total sunt circa 500 de beneficiari: elevi, preșcolari, cadre didactice, personal auxiliar și personal nedidactic.

Proiectul cu titlul „Anvelopare unități de învățământ – Școala Gimnazială nr. 3 B-dul Dunărea nr. 60 Galați”, Cod SMIS 111721, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Primăria municipiului Galați are proiecte cu fonduri europene de peste 20 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea sau extinderea unităților de învățământ din oraș. Trei proiecte (circa 1,8 milioane euro) au fost deja finalizate la Școala Gimnazială nr. 3, Școala Gimnazială nr.22 și Școala Gimnazială  ”Iulia Hașdeu”.

Alte 6 proiecte (peste 10 milioane de euro) sunt în implementare, fiind vorba despre Școala Gimnazială nr. 33, Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială ”Grigorie Teologul”, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” și Grădinița cu 8 săli de grupă în cartierul Țiglina 2.

Proiecte în contractare privind lucrări de anvelopare (de peste 1,6 milioane de euro) sunt pentru Școala Gimnazială nr. 17, Școala Gimnazială ”Gheorghe Munteanu”, Liceul Teoretic Dunărea” și Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”. Proiecte în evaluare de aproximativ 5,3 milioane de euro de lei vizează construirea unui corp nou la Școala Gimnazială ”Dan Barbilian” și modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 28.

În plus, Primăria municipiului Galați mai are în pregătire trei proiecte de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru Școala Gimnazială nr. 16, Școala Gimnazială nr. 18, precum și pentru reabilitarea imobilului din str. Al. Ioan Cuza nr. 24 în vederea înființării unei creșe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.