Începe restructurarea urbană în Țiglina I!

0
1587

Cartierul Țiglina I (zona Colegiului Național „Mihail Kogălniceanu”), acum îmbâcsit, degradat, cu trotuare jalnice, garaje inestetice și sufocat de mașini parcate pe străduțele și aleile înguste, își va schimba complet fața până la finele acestui an.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că, în luna mai, vor începe lucrările de restructurare urbană, după ce, ieri, autoritățile au semnat contractul cu asocierea Citadina ’98 – Lemacons – SPC Elite Consulting, câștigătoarea licitației cu o ofertă de peste 4,3 milioane de lei (fără TVA). „În luna mai vor începe lucrările pentru fluidizarea traficului în zona CNMK. Ieri s-a semnat contractul pentru lucrările de proiectare și execuție. A fost alocată întreaga sumă pentru aceste lucrări, așa că sperăm ca asocierea firmelor Citadina 98 S.A. – S.C. Lemacons S.R.L – S.C SPC Elite Consulting S.R.L să ducă la bun sfârșit această investiție, chiar până la sfârșitul acestui an”, a anunțat edilul.

 

Primarul Galațiului a reamintit că în zona CNMK va fi creată o cale de acces auto și pietonal, care va lega strada Regiment 11 Siret de prelungirea bulevardului George Coșbuc, pentru descongestionarea traficului, vor fi amenajate nu mai puțin de 365 de locuri de parcare, vor fi refăcute aleile de acces și trotuarele și se va construi un loc de joacă pentru copii. Spațiile verzi vor fi reamenajate în întregime și instalațiile de iluminat public vor fi modernizate, făcându-se trecerea la iluminat pe led pentru un consum redus de energie electrică.

„Toată zona va intra într-o refacere totală. O bună parte, dacă nu chiar toate garajele care sunt în momentul de faţă, vor fi demolate. Toată zona din spatele A-urilor şi blocurile din jurul Şcolii nr. 2 vor intra şi ele, cel puţin la nivel de străzi şi de trotuare, într-o refacere totală. Nu vom interveni cu demolarea garajelor până nu vor fi întrunite trei elemente: legalitatea demolărilor, proiectul în sine să existe în momentul în care demarăm o demolare şi, nu în ultimul rând, să fie banii alocaţi pentru lucrări”, declara, la finele anului 2016, primarul Ionuţ Pucheanu, inițiatorul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.