Începe restructurarea urbană în Ţiglina I! Ce investiţii pregăteşte Primăria

0
970

Gălăţenii care locuiesc în Ţiglina I, unul dintre cele mai iubite cartiere, dar care, din păcate, este sufocat, din loc în loc, de baterii de garaje, construcţii hidoase şi se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte infrastructura, primesc o veste bună din partea autorităţilor. Primăria Galaţi a anunţat că au fost demarate lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul amintit, urmând ca, în viitorul apropiat, să fie demolate bateriile de garaje şi chioşcurile ridicate la voia întâmplării. În locul construcţiilor hidoase vor fi amenajate locuri de parcare, spaţii verzi şi vor fi reabilitate, printre altele, aleile şi trotuarele.

Lucrările de întreţinere a infrastructurii rutiere, care au început astăzi, reprezintă de fapt prima etapă din amplul proiect de restructurare urbană care li se pregăteşte gălăţenilor din Ţiglina I.

„Aceasta este o primă etapă ce face parte din pachetul de lucrări de reparaţie, întreţinere şi menţinere în interioarele cartierelor din oraş, o schemă ce a fost aplicată cu succes în Micro 19, Micro 20 şi Micro 21. Mai precis, după elaborarea proiectului final şi obţinerea autorizaţiei de construire, în zonele unde încă mai există baterii de garaje sau chioşcuri, acestea vor fi înlăturate şi se vor reconfigura locurile de parcare, se vor reamenaja spaţiile verzi, se vor reabilita trotuarele şi aleile de acces”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

Primarul Ionuţ Pucheanu, care, astăzi, a fost prezent în cartier, a declarat că, după ce vor fi finalizate intervenţiile din Ţiglina I, urmează lucrări similare în cartierele Mazepa I şi Mazepa II.

„Am promis că una dintre priorităţi va fi refacerea interiorului cartierelor. În primele şase luni nu au fost vizibile aceste lucruri deoarece s-a lucrat la documentaţie, la partea de acte, necesare demarării unor astfel de lucrări. Cel mai probabil, peste o săptămână se va putea interveni şi în cartierul Mazepa II”, ne-a declarat edilul, care a precizat că lucrările demarate astăzi în Ţiglina I vizează arealul Cloşca-Brăilei-Saturn-limita blocului B2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.