Începe recensământul populației!

0
963

Pe 1 februarie 2022, începe oficial recensământul populației și locuințelor din România. În prima etapă, în perioada 1 februarie – 13 martie, Institutul Național de Statistică (INS) va prelua bazele de date de la celelalte instituții ale statului care dețin informații despre populație și proprietățile imobiliare ale acesteia.

Începând cu 14 martie 2022, populația se poate autorecenza, completând formularul pus la dispoziție de INS, acesta fiind primul recensământ complet digitalizat din istoria României. Persoanele care aleg să se autorecenzeze vor primi o zi liberă de la serviciu, potrivit legii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat.

Perioada de autorecenzare durează până pe 15 mai 2022. Din 16 mai, recenzorii vor ieși pe teren și vor vizita adresele unde nu a fost făcută autorecenzarea. Recensământul populației și locuințelor se va face digitalizat, prin completarea formularului INS pe tablete.

La precedentul recensământ, cel din 2011, România avea o populație de 20,1 milioane de locuitori. Cea mai mare populație s-a înregistrat în 1992, când România număra 22,8 milioane locuitori, potrivit INS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.