Începe modernizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie

0
389

Două artere importante ale municipiului Galați, străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, vor beneficia, pentru prima dată, de lucrări de modernizare, grație unui proiect cu fonduri europene, derulat de către Primărie, în valoare de peste 20 de milioane de euro, informează municipalitatea.
“Astăzi va fi predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor care vizează în principal reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătrați), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătrați), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătrați), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea și modernizarea a 18 stații de călători. În plus, vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amenajate spații verzi.
Proiectul vizează și modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) și înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.
Reamintim că oferta declarată câștigătoare pentru obiectivul „Modernizare linii de tramvai și carosabil strada Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918” a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA), fiind prevăzute 16 luni pentru execuția lucrărilor”, precizează Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 10 =