Începe modernizarea Drumului de Centură

0
1310

Lucrările de extindere și modernizare a variantei ocolitoare a municipiului Galați, arteră cunoscută drept “Drumul de Centură”, intră în linie dreaptă după ce astăzi a fost semnat, în mod oficial, contractul de finanțare a acestui obiectiv pentru care se vor investi peste 135 de milioane de lei. Semnarea contractului a fost făcută, astăzi, de către vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu. Alături de acesta s-au aflat președintele CJ, Costel Fotea (reprezentant al autorității care a aplicat pentru acest proiect) și primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, reprezentant al autorității partenere în acest proiect. La ceremonia de semnare a contractului au mai asistat și europarlamentarul Dan Nica și deputatul PSD Florin Popa.

În ceea ce privește varianta ocolitoare a municipiului Galați, lucrările vor conta în extinderea la patru benzi de circulație (câte două pe sens) a 10,582 de km din drum și la construcția unui pod hobanat. Proiectul are o valoare totală de 135,196 de milioane de lei și este derulat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

De altfel, oficialii au mai semnat alte trei proiecte, derulate prin același mecanism de finanțare, fiind vorba despre dezvoltarea și modernizarea a circa 66 de km de drumuri județene, respectiv DJ 251 A (Corod-Blânzi-Brătulești-Nicopole-Fundeanu-Drăgușeni, intersecția cu DN 24), DJ 255 (Pechea-Rediu-Cuca-Fârțănești-Chiraftei-Suhurlui-Măstăcani-intersecția cu DN 26) și DJ 254 (Invești-Călmățui-Grivița-Costache Negri).

Potrivit vicepremierului Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în total, cele patru proiecte semnate astăzi au o valoare totală de aproximativ 60 de milioane de euro. De altfel, la nivelul județului Galați, prin POR 2014-2020, sunt derulate lucrări în infrastructura rutieră din în 27 de localități (Galați și Berești și alte 25 de comune), fiind vorba despre investiții totale în valoare de peste 375 de milioane de lei. În total, este vorba despre modernizarea a 113,85 km de drumuri, urmând ca numărul beneficiarilor acestor lucrări să fie de peste 376.000 de locuitori, a mai spus Daniel Suciu.

Oficialul a adăugat că, la nivelul județului Galați, există finanțări de peste trei miliarde de lei, asigurate de ministerul pe care îl coordonează. Din aceste lucrări, în afară de cele derulate prin POR, mai sunt 148 de obiective finanțate prin PNDL (42, pe rețele de apă și canalizare, 48, pe unități de învățământ, 89 de drumuri, 11 unități sanitare, un obiectiv cultural, 14 poduri, 2 piețe și 10 investiții în uluminat public). La acestea se adaugă alte investiții prin CNI (trei investiții în valoare de 32 de milioane de lei), 18 investiții ANL, dar și lucrări de Cadastru în 60 de unități administrative-teritoriale.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − seven =