Începe îngroparea tonelor de cabluri inestetice de pe stâlpi! Iată ce cartiere vor beneficia primele de reţele subterane

0
4254

Micro 17, 18, 19, 20 şi 21 sunt primele cartiere ale Galaţiului în care vor dispărea de pe stâlpi cablurile operatorilor de comunicaţii şi nu numai şi vor fi îngropate în reţele subterane, aşa cum îi stă bine unui oraş civilizat şi modern. Primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că, în curând, instituţia pe care o conduce va elibera companiei RCS-RDS autorizaţia pentru lucrările ce vor avea loc în cartierele amintite, urmând ca reprezentanţii companiei să desfăşoare un astfel de proiect şi în Ţiglina I, Mazepa I şi Mazepa II.

„Vă pot spune că a fost semnată prima autorizaţie pentru compania RCS – RDS în privinţa realizării unei canalizaţii subterane pentru telecomunicaţii. Oraşul nostru este al şaselea oraş din ţară care implementează acest sistem de reţele integrate şi interconectate, amplasate exclusiv subteran”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Primăria Municipiului Galaţi urmează să încaseze o taxă anuală în valoare de 256.669,75 lei, pe o perioadă de 49 de ani, pentru zonele în care a fost solicitat accesul în domeniul public.
„Un astfel de proiect aduce ca beneficii majore eliminarea riscului de deteriorare a cablurilor pe timpul furtunilor, îmbunătățirea aspectului vizual general al oraşului, dar şi optimizarea modalităţilor de furnizare de servicii către cetățenii municipiului Galaţi”, a precizat Biroul de Presă al Primăriei.

Reamintim că, în luna august a acestui an, RCS-RDS a primit undă verde din partea municipalităţii pentru a îngropa hidoasele cabluri de pe stâlpii şi clădirile oraşului, care urâţesc faţa municipiului Galaţi. Operatorul va dezvolta această reţea subterană, urmând să poată să o pună la dispoziţia tuturor celorlalţi operatori privaţi în mod transparent şi nediscriminatoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.