Începe Festivalul Internațional de Folclor

0
1168

Joi se deschide la Galați cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Doina Covurluiului”, care se va desfășura până duminică inclusiv, pe scena amenajată în aer liber, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.  La festival participă circa 300 de artişti din ţară şi din străinătate, pentru organizarea acestui eveniment fiind alocată inițial suma de 150.000 de lei. Totuși, organizatorii spun că bugetul chletuit va fi mai mic, întrucât există trei delegații din străinătate care nu vor fi prezente la festival, respectiv, cele din Sri Lanka, Senegal și Turcia.

Potrivit organizatorilor, ansamblurile folclorice din Sri Lanka și Senegal nu au primit vize, în timp ce ansamblul folcloric din Turcia, invitat al doilea an consecutiv de Centrul Cultural Dunărea de Jos, nu a confirmat participarea, la fel ca și anul trecut, atitudine explicabilă prin situația politică din Turcia.

În schimb, au confirmat prezența ansambluri din județele Tulcea (aromâni), Galați (comunitatea elenă), Brăila și Oradea, precum și din Franța, Croația, Slovacia, Lituania și Ucraina.

Potrivit programului anunţat, vor fi spectacole folclorice, în fiecare seară, începând de joi şi până duminică, între orele 19.30 şi 23.00, fiind pregătite o mie de scaune pentru spectatori, accesul publicului fiind gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.