Începe Festivalul  de Folclor „Doina Covurluiului”!

0
1039

Consiliul Județean Galați organizează prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Festivalul de Folclor „Doina Covurluiului”, în perioada 15-17 septembrie 2021, eveniment ce reunește ansambluri folclorice de renume din țară și din Republica Moldova.

Evenimentul va debuta pe 15 septembrie, de la ora 18.00, cu un concert aniversar „Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” – 20 de ani de existență și performanță artistică”, cu invitați de marcă Doinița și Ionut Dolănescu și cunoscutul coregraf,  Marin Barbu.

Zilele de festival vor aduce pe scena de pe esplanada Casei de Cultură cele mai cunoscute ansambluri profesioniste din țară: Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” Craiova, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Ansamblul Artistic „Porolissum ” Zalău, Ansamblul Artistic „Constantin Arvinte” Iași, Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare „Moștenitorii” Nisporeni, Republica Moldova,  Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” Tulcea, Ansamblul Folcloric „Țară Vrancei” Focșani și Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” Galați.

Vor fi prezenți pe scena festivalului și interpreți cu nume de rezonanță în folclorul românesc: Niculina Stoican, Maria Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Liliana Popa și Marius Măgureanu.

Gălățenii sunt așteptați în zilele de festival, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.00, la un maraton  de folclor autentic românesc.

Accesul va fi gratuit, iar desfășurarea evenimentului se va face cu respectarea normelor sanitare impuse de starea de alertă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.