Începe Festivalul de Fanfare „Iosif Ivanovici”

0
1287

Vineri, 4 august, la Galați începe cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Fanfare “Iosif Ivanovici”, care se va desfășura până duminică inclusiv. În fiecare seară, de la ora 19.00, pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați vor avea loc spectacole susținute de cele zece fanfare participante – adică fanfara-gazdă, a Centrului Cultural Dunărea de Jos și alte nouă fanfare. Din acestea, două sunt din Bulgaria – Fanfara “Dobrich Brass Band” și Chișinău – Republica Moldova – Fanfara “Acord”, iar restul de șapte sunt:  Orchestra “Valahia”, din Giurgiu, Fanfara “Muzica Apelor” – Constanța, Fanfara Municipiului Sighișoara, Orchestra “Mezzo Forte Soul Music” – Otopeni, Fanfara “Kovats Andras” – Reci, Covasna, Fanfara din Chetriș a fraților Lucan – Iași și Fanfara “Transilvania” – Alba Iulia.

“În total participă 270 de persoane, fanfarele acoperind aproape toate zonele țării, cu excepția Banatului și Olteniei. Avem fanfare care vin chiar de la începutul festivalului, precum fanfara din Giurgiu, care nu a lipsit de la nici o ediție, dar avem și fanfare care participă pentru prima oară la Galați”, a spus directorul festivalului,  Marin Boroghină, dirijor al Fanfarei Valurile Dunării a Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galați.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, de la ora 18.30, pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde toate fanfarele participante vor defila în fața publicului, susținând câte un scurt recital. În afară de scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor, până duminică, fanfarele participante la festival vor concerta, de la ora 19.00 la ora 20.00 și în alte zone din oraș, respectiv Grădina Publică (vineri – Fanfara “Kovats Andras” – Reci, Covasna, sâmbătă – Orchestra “Mezzo Forte Soul Music” – Otopeni și Fanfara “Dobrich Brass Band”  Bulgaria și duminică – , Fanfara “Muzica Apelor” – Constanța), Parcul Eminescu (vineri – Fanfara Municipiului Sighișoara, și sâmbătă – Fanfara “Acord”, Chișinău) și Foișorul de pe Faleza Dunării (vineri – Fanfara “Acord”, Chișinău, sâmbătă – Fanfara “Transilvania” – Alba Iulia și duminică – Orchestra “Valahia”, din Giurgiu și Fanfara din Chetriș a fraților Lucan – Iași).

Potrivit organizatorilor pentru Festivalul de Fanfare s-a alocat un buget în valoare de 100.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.