Începe distribuirea produselor alimentare și de igienă de la UE

0
625

Primăria municipiului Galați informează că luni, 3 august 2020, va începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare (tranșa 1) și a pachetelor cu produse de igienă (tranșa 2) oferite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2021), derulat de Uniunea Europeană.

Vor primi sprijin european beneficiarii venitului minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, dar și persoane aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, persoane dependente, aflate și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate), însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menționate.

Fiecare beneficiar va primi o cutie cu produse alimentare care conține: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (două pungi a câte 400 de grame), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conservă carne de vită (5 bucăți a câte 300 de grame), conservă carne de porc (3 bucăți a câte 300 de grame), conservă pateu de ficat de porc (5 bucăți a câte 200 de grame), compot de fructe (2 borcane a câte 720 ml), gem de fructe (unul de 360 de grame), gem de fructe dietetic (unul de 360 de grame). Cutia cu produse de igienă conține cinci periuțe de dinți, patru tuburi de pastă de dinți de 300 ml, un flacon de șampon pentru adulți de 500 ml, un flacon de șampon pentru copii de 800 ml, un flacon de săpun lichid de 500 ml, un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1,8 kg și un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 de grame.

Pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, în centrul de distribuție din Piața Țiglina I, în parcarea laterală, pe baza următoarelor documente: buletinul persoanei titulare; buletinul soțului/soției/concubinului/concubinei; certificatul de naștere al copilului sau cartea de identitate (după caz). Programul de distribuție va fi de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00.

La nivelul municipiului Galați, sunt 355 de beneficiari ai venitului minim garantat  și 1263 de persoane beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.