Începe distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă pentru persoanele cu dizabilități din Galați

0
797

Primăria informează că vineri, 9 aprilie, va începe o nouă etapă de distribuire a pachetelor cu alimente și a produselor de igienă din partea Uniunii Europene. Beneficiari sunt, de această dată, persoanele cu dizabilități (handicap gradul I și handicap gradul II), iar distribuirea se va face în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2021), derulat de Uniunea Europeană.

Pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social și pot fi ridicate personal sau de către aparținători, de la centrul de distribuție din Piața Țiglina I, în parcarea laterală.

Solicitanții trebuie să prezinte în original buletinul persoanei titulare sau certificatul de naștere (după caz); buletinul aparținătorului; certificatul de handicap în original și în copie (copia se va opri la dosarul distribuției POAD 2019/2021 ca document justificativ). Pachetele se vor putea ridica de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00.

Pachetul alimentar cântărește 25,3 kg și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. Pachetul de igienă conține periuțe și pastă de dinți, șampon pentru copii și adulți, săpun lichid și detergent.

În condițiile în care începe o nouă etapă de distribuție a pachetelor, destinată exclusiv persoanelor cu dizabilități, beneficiarii venitului minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei se mai pot prezenta pentru ridicarea pachetelor până în data de 8 aprilie. Până acum și-au ridicat pachetele 1.357 de beneficiari din totalul celor 1.600 de beneficiari din aceste două categorii.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 5 =