Începe construcția Muzeului de Artă Vizuală. Conducerea CJ a relansat mega-proiectul uitat în sertare de foștii șefi ai Consiliului

0
4258

Muzeul de Artă Vizuală din Galați va avea, peste câțiva ani, un sediu modern, așa cum merită, în Parcul Rizer. Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a relansat de curând proiectul din 2008, care zăcea în sertare, după ce conducerea de la acea vreme a ratat finanțarea. Lucrările vor începe anul viitor, în iunie, cel mai probabil, potrivit șefului CJ, care a catalogat proiectul drept unul futurist și ambițios. Investiția se ridică la 4,2 milioane de euro și va fi finanțată integral din bugetul Consiliului Județean. Proiectul Muzeului de Artă Vizuală este realizat de cunoscutul arhitect Dan Ujeucă și a fost premiat de Ordinul Arhitecţilor.

Muzeul de Artă Vizuală din Galați este primul muzeu de artă contemporană românească din țară, inaugurat în anul 1967 și conceput să prezinte cele mai noi tendințe ale fenomenului plastic în devenire, destinație pe care și-o păstrează și astăzi.

După cum se știe, instituția de cultură funcționează, din 2013, la parterul unui bloc situat la doi pași de Piața Centrală, într-un spațiu impropriu și insuficient pentru sutele de lucrări de pictură, grafcă și sculptură ale muzeului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.