Încep lucrările pentru construirea unui nou pod la Valea Mărului, în locul celui distrus de alunecările de teren

0
1530

Consiliul Judeţean Galaţi anunţă că a încheiat procedurile de achiziţie publică pentru executarea lucrării “Refacere pod la Valea Mărului peste Valea Găunoasă şi refacere zonă pod”. A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor cu Asocierea S.C. Gendav S.RL & S.C. Genymar S.R.L, cu o valoare de 1.214.114 lei, fără TVA. Preţul serviciilor de proiectare este de 22.000 lei, iar preţul lucrărilor ce vor fi executate este de 1.192.114 lei.

Se va construi pod nou la Valea Mărului peste Valea Găunoasă, pe amplasamentul podului distrus de o alunecare de teren în luna martie a acestui an. Am reuşit în cel mai scurt timp să analizăm situaţia şi să luăm deciziile care se impuneau. Investiţia va fi realizată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi. Vor fi realizate şi lucrări în albia cursului de apă pe o distanţă de 100 de metri. În acest moment traficul în zonă se realizează pe o variantă ocolitoare provizorie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Podul va fi construit pe DJ 251G şi va avea o lungime de 16,5 metri. Perioada de realizare a proiectului este de şapte luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, o lună pentru activitatea de proiectare şi şase luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie este de 60 de luni de la recepţia lucrării.

De asemenea, la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Galaţi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea a patru poduri şi podeţe pe DJ 241G (localitatea Ţepu de Sus), DJ 242E (localitatea Roşcani), DJ 251L (localitatea Braniştea) şi DJ 242C (localitatea Lungeşti). Valoarea investiţiei pentru cele patru poduri şi podeţe este de 1.003.299 lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.