Încep lucrările la Pasajul Dunărea

0
741

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că luni încep lucrările pentru reabilitarea Pasajului Dunărea, în cadrul amplului proiect, aflat în derulare, pentru modernizarea zonei centrale a orașului.

Astfel, la Pasajul Dunărea, pentru care s-a făcut, conform procedurilor, predarea amplasamentului, se vor efectua următoarele lucrări: eliminarea infiltrațiilor la nivelul planșeelor, pereților, pardoselii; reparații la pardoseli, pereți, tavane, placaje, trepte, balustrade; înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli și trepte, placaj de marmură la pereți, tavan fals din aluminiu exolat, vitrine montate în tâmplărie din aluminiu eloxat; realizarea a două copertine din sticlă pe structura metalică, ce vor proteja cele două scări la acțiunea intemperiilor, dar având și un rol decorativ, subliniind contextul architectural; lucrări de instalații electrice prin montarea unor corpuri de iluminat echipate cu LED, iar semnalizarea căilor de evacuare se va realiza cu luminoblocuri; lucrări hidroedilitare pentru colectarea apelor pluviale, refacere rigole.

Reamintim că licitația pentru reabilitarea pasajului pietonal ”Dunărea” s-a încheiat. Oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de  Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Proiect SA – BTFarch Ro Company SRL, iar valoarea contractului este de 1.979.685,48 de lei fără T.V.A., din care pentru proiectare – 71.962,97 de lei, iar pentru execuție – 1.907.722,51 de lei. Câștigătorul licitației a avut la dispoziție 75 de zile pentru proiectare, a urmat perioada de avizare și de emitere a autorizației de construcție, iar opt luni sunt pentru executarea lucrărilor.

Reabilitarea Pasajului Dunărea face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați, până în prezent fiind realizate lucrări importante în zona Potcoava de Aur și zona Pieței Regale.

 

 

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 12 =