Încep lucrările de modernizare a zonei Potcoava de Aur-Trei Star

0
1047

Primăria municipiului Galați informează că în scurt timp vor demara lucrările pentru modernizarea zonei cuprinse între Potcoava de Aur și Trei Star, întrucât amplasamentul a fost deja predat și urmează organizarea de șantier.

„Continuăm modernizarea zonei centrale a orașului. Așa cum am promis, și zona cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star va primi o nouă înfățișare. Este pentru prima dată când se intervine masiv pentru punerea în valoare a centrului, în condițiile în care municipiului i-au lipsit până de curând un centru modern civic”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Este vorba despre modernizarea și reabilitarea zonelor care vor fi transformate în scuaruri urbane; amenjarea spațiilor verzi existente care prin reconfigurare își vor mări suprafața și dotarea acestora cu sisteme de irigații automatizate; plantări de arbori; înlocuirea mobilierului urban; reabilitarea rețelelor electrice și a iluminatului public funcțional și arhitectural; realizarea unei fântâni arteziene moderne pe amplasamentul celei vechi, inclusiv a instalațiilor și a echipamentelor hidraulice; realizarea infrastructurii pentru coborârea în subteran a sistemului de curenți slabi. Aleile vor fi pavate cu dale din granit, vor avea spoturi de lumini și se va amenaja și o pistă pentru bicicliști. Amenajarea peisagistică urbană și arhitecturală va fi în concordanță cu amenajarea din zona Potcoava de Aur.

Lucrările din cadrul obiectivului „Amenajare str. Brăilei între str. Roșiori și Potcoava de Aur – proiectare și execuție” vor fi realizate de asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – BTFarch Ro Company SRL. BTFarch Ro Company – proiectant, care a avut o ofertă financiară de 10.557.534,30 lei fără TVA.  Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piața Regală”, strada Domnească, Parcul „Mihai Eminescu” și Pasajul Dunărea.

De altfel, acțiunile Primăriei municipiului Galați pentru transformarea centrului orașului într-unul modern, deschis și primitor au fost apreciate și la nivel național, dovadă premiul de „Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice”, obținut în 2019  în cadrul „Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.